Volvo V70 D2 Nordic+ (2014) #2

Volvo V70 2014
Volvo V70 2014Volvo V70 faceliftVolvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014Volvo V70 2014

UitvoeringV70 D2 Nordic+
Bouwjaar2014
Jaar van aanschaf2014

Wat een fantastische auto

Na bijna 4 jaar met zeer veel plezier en tevredenheid te hebben gereden in een Volvo V50 1.6d sport mocht ik weer iets nieuws kiezen van mijn bedrijf. Gelet op mijn tevredenheid wilde ik wel bij Volvo blijven maar lonkte ook de 0 en 7% auto's. Met name de Mitsubishi Outlander phev leek voor ons gezin een serieuze optie. Na een proefrit is deze echter afgevallen vanwege gebrek aan zitcomfort en ook de vrij smalle binnenkant.

Terug dus naar Volvo. Met pijn in ons hart was de V50 als model vervangen door de V40 en deze vonden we echt te klein. Dan dus logischerwijs naar de V60 tot de dealer ons attendeerde op de V70 D2 die ook in de 20% valt. Deze leek in aanschaf wat duur maar was wel in de basis een stuk completer. Uiteindelijk vanwege ruimte en comfort gekozen voor de V70d2 Nordic+ in Caspian Blue met een antracite/blanc inrichting (model 2015)

Helaas duurde het enige tijd vanwege wat vakanties en invallers bij leasebedrijf waardoor ik als voorloper de Peugeot 508sw 1.6d automaat moest gaan rijden. De liefde is nooit opgebloeid ondanks groote en comfort. Het was gewoon niet een Volvo!

Inmiddels ruim 2500 km gereden en wat is dit een heerlijke auto. Ik ben geen snelheidsduivel (meer) dus voor iemand die veel snelheid wil hebben valt t wat tegen vermoed ik. Voor ons is dit echter geen enkel probleem. De auto is uitgerust met het "family line pakket" waardoor de kinderstoeltjes konden verdwijnen en de kinderen gebruik maken van de geintegreerde zitjes. Het dashboard is rustig en overzichtelijk en met de bediening op het stuur kunnen de meeste functies eenvoudig worden aangeroepen. Het is leuk (totaal niet nuttig) om het dashboard naar eigen keus in te richten (comfort, eco en sport). Ook de navigatie is duidelijk en werkt prima. Het gebruik is tot nu toe 5.7/100 en dat valt tegen gelet op wat Volvo opgeeftt maar wanneer je realistisch bent valt het mij eigenlijk nog best mee.

Al met al dus een zeer tevreden eigenaar!

PS: na onze vakantie naar Toscane kom ik met een update!