Volvo V70 2.5T Momentum (2008)

Volvo V70
Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70Volvo V70

UitvoeringV70 2.5T Momentum
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2008

Heerlijke reisauto

Na het debacle Renault Espace, nu gekozen voor Zweedse degelijkheid. En inderdaad. Een wereld van verschil!

Opmerkingen die gemaakt kunnen worden:
Een paar weken na aanschaf kraakte de achterklep. Is door de Volvo-dealer verholpen. Scheen een bekend euvel te zijn.
Enige kritische noot is de automaat. Bij kruissnelheden perfect, maar als er snel reactie gevraagd moet worden, is deze erg traag. Ook kiest de automaat af en toe erg lage toerentallen (1.300 - 1.400) die de motor niet echt lekker vindt.

Verder ben ik super tevreden over deze auto. Rijdt heel relaxed. Is stil en ligt als een blok op de weg. Zeker bij hogere snelheden.

Nog steeds zeer tevreden

Ik rij de Volvo nu al bijna 3 jaar. Nog geen dag spijt. Heerlijke reisauto. Nooit problemen of storingen. Het systeem geeft zelf aan wanneer de auto toe is aan een beurt; nooit zelf aanleiding gehad om tussentijds naar de garage te gaan voor onderhoud. Af en toe het lampje van het dimlicht vervangen en gaan maar weer. Bij de laatste servicebeurt zijn de remblokken voor vervangen.

Eigenlijk niets nieuws te melden. We rijden met veel plezier gewoon verder.

Prima auto. Niets mis mee.

Tja, het klinkt een beetje saai, maar deze auto is gewoon erg goed. Niets aan de hand bij 95.000 kilometer. De computer geeft aan dat de auto een servicebeurt nodig heeft. Er moest wel enkele weken voor de beurt 1 litertje olie bij.
Verder gewoon weer rijden. Het is een lease auto, maar ik heb het 48 maanden contract weer met 1 jaartje verlengt. Prima auto. Niets mis mee.

De laatste kilometers

Helaas. De laatste weken voor de Volvo V70. Het leasecontract was al enkele keren verlengd, maar eind november gaat ie er nu toch uit.
Wat een fantastische auto was dit. Nooit problemen gehad. Conform het onderhoudsschema beurtjes gekregen bij Dealer Ton van Kuyk. Dat gaf ie zelf aan op de boardcomputer, anders had ik gewoon door blijven rijden. Ik zal met veel plezier terugkijken op deze auto. Het enige nadeel vond ik de trage automaat.
Echter niet opnieuw een Volvo V70 besteld. De 'oude' 5-cylinder 2.5 turbo is niet meer leverbaar. De V70's die ik heb gereden hebben nu allemaal 4-cylinder turbomotoren van Ford. Wat een hitsige naaimachientjes. Heel wat anders (minder) dan die trouwe robuuste 5-cylinder. Daarnaast gaat ook de bijtelling fors meespelen, dus het wordt een auto met een lagere fiscale bijtelling en een lagere aanschafwaarde: een BMW 320i Efficient Dynamics. De testrit was lovend! We gaan het meemaken! Wordt vervolgt!

9,5