Volvo V70 2.5T Kinetic (2008)
Uitvoering | V70 2.5T Kinetic |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Voorgeschiedenis
Allereerst is het misschien even van belang te weten dat ik zelf niet in het bezit ben van deze auto.
Deze V70 is van mijn vader maar omdat hij voor zover ik weet niet eens van het bestaan van autoweek.nl af weet typ ik onze bevindingen maar eens even hier. Ook omdat ik nog geen review van een 2.5T op lpg uitvoering zag staan is dat misschien handig voor eventuele nieuwe kopers.
Het begon allemaal eind september 2008. De saab 9-3 hiervoor had er 170000km op zitten en was wel toe aan vervanging. De keuze was in eerste instantie 1: Audi A4 Avant 2: VW Passat CC 3: Volvo V70(in die volgorde).
Maar na een gesprek met de Audi dealer kwam naar voren dat Audi geen fabrieks garantie wil leveren op LPG systemen. Nu was dit wel een vereiste dus daar was het voor de Audi al einde oefening.
Toen de Volkswagen Passat CC, die qua looks echt het mooiste was maar waar we weer tegen hetzelfde probleem aan liepen. Weer geen garantie op een LPG systeem.
Nu heeft u misschien de vraag '' waarom geen diesel?'' nou dat is vrij simpel. Gezien het aantal km's per jaar ligt het omslagpunt voor LPG een stuk gunstiger dan voor een diesel.
Toen bleef over... de Volvo V70, daar bleek LPG helemaal geen probleem te zijn en dat icm een 5 cilinder turbo motor leek dat mij (maar vooral m'n vader) een hele logische keuze.
Na een testrit in een ''full option'' V70 2.5T was al snel duidelijk welke opties er minimaal op moesten zitten. Dit waren: Lederen bekleding, automaat(Geartronic), alumium dashboard inleg en een navigatie systeem. En natuurlijk het LPG systeem dat niet door Volvo zelf is ingebouwd.
Eind November stond ''onze'' V70 klaar bij de dealer op winter banden/velgen en kwam ik tot de conclusie dat hij eigenlijk toch wel erg kaal leek van buiten. Toen ben ik eens wat gaan zoeken op internet en toen kwam ik uit bij het V70forum via dat forum kwam ik op een webshop en daar werden een aantal ''R'' onderdelen aangeboden. Uiteindelijk had ik m'n vader zover dat hij het er ook mee eens was dat een kale V70 toch ook wel een beetje karig oogt.
Toen is er het zogeheten Volvo R-design pakket besteld maar niet compleet met interieur dus alleen van buiten wat opsmuk. Dat wil zeggen: Grill,mistlampcovers,spiegelkappen,18'' velgen,uitlaat systeem,achterbumper en een subtiele spoiler achterop.
Hiermee is inmiddels een aardige 20000km gereden en daarbij zijn eigenlijk geen noemenswaardige dingen naar voren gekomen.
de motor/onderstel:
Goed, hij is dus voorzien van de welbekende 5 cilinder turbo motor met een inhoud van 2521cc 200pk/300Nm. Dit icm een Geartronic automaat zorgt voor een naar mijn idee super comfortabele reis auto maar ook een die eigenlijk totaal geen sportieve ideeën op roept.Dit komt mede door de Geartronic bak die nou niet bepaald scherp is maar ook zeker door de afstelling van het geheel.
Als ik hem even vergelijk met een BMW 1-serie die hier thuis ook te vinden is dan lijkt de V70 werkelijk op een boot tegenover de BMW. Dus voor de mensen die op zoek zijn naar een scherpe auto met veel gevoel....ga dan niet voor een Volvo(niet heel verwonderlijk maar goed...).
overall ervaringen:
Een punt van aandacht is wel dat het smeer systeem voor de LPG relatief vrij veel olie gebruikt. Nu hebben we hier geen vergelijk voor dus misschien dat het gewoon normaal is.
Ook werkt het Bluetooth systeem niet met alle type telefoons. M'n vader had zichzelf een nieuwe telefoon gekocht net voordat de auto binnen kwam zodat het allemaal weer mooi en nieuw was alleen bleek dus dat zijn Nokia geen verbinding kon maken met de auto. Dit is opgelost door een ander type telefoon te kopen (wel van Nokia) en bij Volvo is bekend welke type's hier problemen mee hebben (alleen wisten wij dat dus niet van tevoren maar oke...). Mijn Apple Iphone 3G kan uberhaupt geen verbinding maken maar dat ligt waarschijnlijk niet aan de auto.
En tot gisteren zijn er 0,0 problemen geweest.Alleen vanmorgen viel plotseling de radio het navigatie systeem en de telefoon uit !Dus gelijk maar naar de dealer gereden en na wat uitleeswerk kwam er naar voren dat er een module die dat allemaal aanstuurt kapot zou zijn. Nu moet ik morgenvroeg weer naar de dealer en als het goed is komt er onder garantie een nieuwe in (was een bekend probleem volgens de monteur). dus op dat punt update ik nog.
Voor zover mijn(onze) bevindingen met de V70