Volvo V70 2.5FT Summum (2009)
Uitvoering | V70 2.5FT Summum |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
Volvo for life?
Daar gaat ie dan...
De afgelopen zes jaar een volvo V70 willen rijden. Een aantal keren toch voor een andere auto gekozen, had destijds met name met inruilprijzen te maken en arrogantie van de regionale volvodealer. De vorige auto (Ford S-Max) was zuiver objectief gezien een goede auto. Volop ruimte etc, etc, Technisch nooit in de steek gelaten, fijne dealer maar na een half jaar begon het weer te kriebelen.
Ik dacht dat een D5 helemaal "je van het" zou zijn maar dat viel tijdens een proefrit toch wel tegen. De moter klonk ernorm rauw, vergeleken met mijn Ford en ik had het gevoel dat mijn Ford met minder PK's/Koppel toch sneller was. Dus wellicht was benzine een betere optie maar een 1.6/2.0 in een Volvo?
Twee weken geleden op internet tegen een volvo v70 2.5T Summum Geartronic gesurft en die was bijna perfect (mooie kleur, mooie wielen, prettige opties) tegen een nette prijs. De deal was zo rond.
Ik ben nooit kapot geweest van het interieur van de Ford. Het interieur van de Volvo vind ik geweldig. Mooi (geperforeerd) leer, fijne stoelen (niet meer zo spijkerhard als in de ford) en overzichtelijk. Het schuifdak brengt extra licht in de auto.
Het rijden in de Volvo is geweldig. Rust, rust en het mooie geluid van de 5-cylinder. Het rijden kan relaxed en hard als het moet (dan wel niet door de bocht, dat ging weer wel met de Ford). Opvallend is wel de grootte van het stuur. Ik moet meer draaien, bij de Ford ging dat wat scherper.
Hopelijk valt brandstofverbruik een beetje binnen de perken. In zal zo'n 20.000 km per jaar gaan rijden.