Volvo V70 2.0T R-Design (2011)

| Uitvoering | V70 2.0T R-Design |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2011 |
| Jaar van aanschaf | 2015 |
| KM-stand bij aanschaf | 103.000 km |
| KM-stand laatst | 114.000 km |
onbehouden auto
Mijn sublieme E61 BMW 525i uit 2004 full options kreeg last van ouderdom verschijnselen. Tijd voor wat anders. Ik vond het zonde om een gefacelifte e61 te kopen en een lekkere dikke f10 (nieuwe model 5-serie) was boven budget.
Gezien de 2 kleine kinderen, moest het weer een grote station worden met genoeg ruimte voor vakanties en weekendjes weg. Gemiddeld rijd ik 15.000 km per jaar, dus benzine heeft de voorkeur, zeker bij een grote zware station. Dan maar een paar litertjes meer benzine ipv de wegenbelasting. Kan je hem ook met goed fatsoen laten staan en de fiets nemen en niet de hele tijd denken dat je kilometers moet maken.
Het werd een hele lastige keuze. Als je eenmaal een BMW gewend kunnen veel auto's je qua rijgedrag en kwaliteit niet snel bekoren.Ik wilde iets niet ouder dan 4 jaar en rond de 100.000 km met een budget van 20.000 euro.
Na veel speuren op internet bleven er 2 keuzes over;
1. VW Passat
2. Volvo V70
Mijn BMW 6-cilinder (192 pk) reed (gleed) voortreffelijk, maar 1 op 8 a 9 was hem niet vreemd. Dus een Passat Blue Motion DSG (1.4 TSI / 122pk) leek me wel wat. Ik wilde ook wel eens 1 op 14/15 rijden. Zogezegd een mooie full option Highline op internet uitgezocht en een proefrit gemaakt. Tja...Voelt allemaal wat licht aan. DSG schakelt wel fijn. De 122 pk is echt best lullig in zo'n grote bak. Audio geluid is ronduit slecht, waarom ze nu zo op een paar speakers hebben moeten bezuinigen snap ik echt niks van. Nee, hoe mooi hij er ook bij stond met z'n xenon en led rijverlichting, dit voelde niet als mijn volgende wagen.
Toen de Volvo V70. Een tandarts auto, maar de 2.0T (203 pk) R-design (6-bak) - Destijds een actie model met een aantal sportieve opties (verlaagd, groot lichtmetaal, ander bumpers, xenon, wat sportieve accenten in het interieur en exterieur - heeft zeker wel iets voor mij.
Stiekem zag ik op internet dat je deze motoren kan chiptunen naar 260-270 pk. Dat heb ik natuurlijk direct gedaan;-) Je leeft maar 1 keer en papa wil ook wel eens wat. Ik kan het iedereen aanraden, verbruik is zelfs iets lager (let wel; bij normaal rijgedrag)
Alles aan de V70 is bonkerig en gaat hard. De 270 pk gaat als de brandweer. Verwacht geen stoplichten trekker en mooie strakke vermogens opbouw. Bij lage toerentallen, wanneer de turbo nog niet mee wilt werken gebeurd er niet zoveel, maar eenmaal boven 2.500 toeren krijg je flinke duw in je rug en ben je op de snelweg rechtuit Heer en Meester. In z'n 5de versnelling van 120 naar 180 is een peuleschil en als je nog even door gast schiet je met gemak door naar waarden waarbij je direct je rijbewijs mag inleveren bij de Popos. Maar rem op tijd af voor het bochten werk, want daar is de V70 niet echt gek op.
Mijn BMW had een high end audio systeem, maar in de VOLVO zit de High Performance audio. Het is geen gelaagd systeem waar alle frequenties goed worden weergegeven, maar alle-jezus het gaat zo keihard. Het lijkt wel een PA installatie waarbij De Toppers in de Arena nog een puntje aan kunnen zuigen.
Het geheel rijdt zo'n 1 op 10, waarbij ik graag een beroep doe op de 270 pk. Dat vind ik zeker heel redelijk.
Bevindingen na 10.000km; Een Volvo is geen BWM. Het heeft veel minder souplesse, het is allemaal niet zo verfijnd. Maar alles wend.
Ik wil er wel zeker 3 jaar in rijden en daarna ga ik voor de F10 die dan wel binnen m'n budget gaat passen.
De V70 is zeker geen afrader hoor. Maar het is gewoon niet de beste auto in z'n klasse.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee