Volvo V70 1.6D DRIVe Momentum (2010)

Volvo V70 1.6D DRIVe Momentum (2010)

UitvoeringV70 1.6D DRIVe Momentum
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2015

Eerste indruk

Zo, ik had eigenlijk altijd al een grote Volvo stationcar willen hebben, en was vroeger al gek op de 240, de 740 en de 940: stuk voor stuk een doodgewone grote goedmoedige lobbes met zeeen van ruimte en dito comfort.

Tja, mijn lease-slet moest ik inleveren vanwege een nieuwe job, jammer van de 7% bijtelling, maar dat was dan ook het enige prettige aan de Outlander.

Wij hebben drie kleintjes en de enige normale station waar je dus met een beetje fatsoen drie kinderstoeltjes kwijt kan op de achterbank is een V70. Vrienden van ons hebben een Audi A6 station en drie kinderen, en dat is dus altijd een ge-hannes om ze vast te maken...Ik heb nog gekeken voor een Espace, vind ik de enige mooie MPV, maar schijnt wel een rijdende gokautomaat te zijn. Een V70 moest het dus worden.

Heb een tijdje zitten zoeken en rekenen, voor mijn verwachte kilometers per jaar is een diesel dus de beste optie. Of je moet toevallig tegen een auto aanlopen met een al ingebouwde G3 installatie. En inderdaad, zo'n lekkere D5 lonkt dan natuurlijk wel. Beresterk en een fantastische vijfcylinder sound.

Toch heeft de ratio het weer gewonnen en is het de 1.6 diesel geworden. Dit is de 1.6HDI van PSA en dit is een prima motor, maar hoe bevalt dat in een toch wel zware V70? Nu heb ik daar meerdere reviews van gelezen, sommige vinden deze motor dus uiterst traag en zelfs gevaarlijk (???). Met een zekere gereserveerdheid ging ik dus maar eens een testrit maken met een auto die ik bij een garage hier vlakbij had gevonden. Dat bleek niet tegen te vallen. Ja, als je net uit een D5 stapt is het behelpen. Maar puur rationeel gezien is het dus een motor waarmee je in Nederland uitermate goed uit de voeten kan. Zelfs met mijn boedelbak de kruisberg op (A2 Maastricht richting Eindhoven) is geen probleem in 4 en 85km/h.

Wat ik heerlijk vind aan deze auto is het comfort, de fantastische stoelen en de rust die die motor-bak-onderstel overbrengen op de bestuurder.
Verder is de afwerking puik, geen enkel rammeltje of kraakje en de stereo klinkt geweldig.

Wat ik belabberd vind is de bediening van het navigatiesysteem. Dit systeem zit ingebouwd in het dashboard en komt na inschakelen tevoorschijn. De bediening van het geheel gebeurt via een afstandsbediening...hoe verzin je het...

Na aankoop heb ik de auto zelf geimporteerd en een grote beurt laten uitvoeren. Dit laatste was dik 400€, maar ik vind het wel belangrijk om het onderhoudsschema strikt na te leven: op tijd verse olie en filters verwisselen. Zo hoop ik nog vele kilometers te kunnen maken en nog lang van dit zweedse containerschip te kunnen genieten.

Ja, inderdaad, ook al naar Ikea geweest en de Volvo volgeladen...er gaat best veel in ;-)

5,0