Volvo S40 T4 (1997)
Uitvoering | S40 T4 |
Bouwjaar | 1997 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
In 2003 was het eindelijk zover. Na lang zoeken voor een redelijk bedrag de auto gevonden op internet. Na 3 jaartjes in de ax rondgekacheld te hebben was dit een behoorlijke overgang. Er zit vanalles op; climate control, cruise control etc. en natuurlijk een berg vermogen.
De auto oogt en is ook erg degelijk. Zeker als ik in een andere auto stap zie je het verschil in kwaliteit.
Dat de auto tegen een stootje kan heb ik (helaas) uitgetest. Een botsing met een Fiat Cinquecento met als gevolg bij mij een kapotte bumper en een klein beetje lakschade. De tegenpartij was echter total loss. Even een pluim voor de Volvo garage in Tiel; doordat er assistance opzit heb ik tijdens de reparatie kostenloos een superdeluxe V50 meegekregen! Dan betaalt dealeronderhoud zich wel uit.
Als er iets kleins is wordt het meestal kostenloos verholpen (lampje vervangen). Regulier onderhoud is naar mijn mening wel kostbaar; vnl loonkosten.
De motor heeft soms kuren. Het is wel 2x gebeurd dat midden op de snelweg de motor afsloeg. Snel handelen is dan wel vereist; vooral als je in een bocht zit want de stuurbekrachtiging slaat dan ook vast.
Wat iets vaker gebeurd is dat er geen vermogen is. Het gaspedaal intrappen heeft geen nut, er gebeurd niets. Even terugschakelen en er is weer vermogen. Het moet dan wel even ’gereset’ worden door de motor even uit te zetten. De garage kan dit euvel niet verhelpen.
Edit 18-07-2012: tijd om e.e.a. te updaten. De auto is in 2007 ingeruild op een s60 d5; m.n. door bovengenoemd euvel (vertrouwen was weg aan het raken) en de kleine actieradius (in de winter is elke week tanken niet fijn).