Volvo C70 T5 (1998) #2

Uitvoering | C70 T5 |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
Een heerlijke auto, geslaagde combinatie van snelheid, comfort, uitstraling en veiligheid. Vrienden en medeweggebruikers vinden het zeer een mooie auto maar niemand verwacht dat een Volvo zo snel is. 0-100 in 7,2 sec. (automaat). Maar nog imposanter is de versnelling tussen 100 en 200. Daarnaast is inhalen op 80 km-wegen een feest. De top op de Duitse snelweg verraste ook. Volgens Volvo loopt de auto 240 km/h. Tijdens deze exercitie liep de auto vrolijk de teller uit (voorbij 260) maar ik kon niet langer aandringen omdat in de verte verkeer opdoemde. Daarbij blijft de auto stabiel en redelijk stil. Die 240 echte kilometers lijken zeker niet overdreven. Bij een normale rijstijl is 1 op 9,5 haalbaar, 120 op de snelweg levert een zeer acceptabele 1 op 13 op.
Het interieur met beige leer (exterieur donker blauw) is bijzonder smaakvol, gelukkig alle extra"s zoals electrisch verstel- en verwarmbare stoelen, de super dolby audioinstallatie, een perfecte ECC enz.. Het zitcomfort is heerlijk, de auto is daarnaast niet te stug geveerd. Als je echt een stukje gaat blazen dan merk je z"n (over)gewicht wel. De C70 doen we voorlopig niet meer weg, we hebben, voor erbij, al wel een supercomplete V40 in bestelling.
Ik heb twee problemen gehad. De eerste bestond uit een moeilijk te traceren piepend geluid uit de stuurkolom. De garage had hier, na onderzoek, geen oplossing voor en heeft een volledig nieuwe stuurkolom gemonteerd. Hierna was het euvel opgelost. Vervolgens had ik na 18.000 kilometer gereden te hebben te kampen met slecht functionerende remmen. Na controle werd besloten alle remblokken en de voorste remschijven te vernieuwen, geen enkel probleem, gewoon als garantie behandeld. Verder geen enkel probleem gehad.