Volvo 850 2.5i T 20V (1996)

Volvo 850
Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850Volvo 850 - interieur

Uitvoering850 2.5i T 20V
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2004

Na tot volle tevredenheid een `gewone ` Volvo 850 te hebben gereden wilde ik wel eens iets spannenders! Iets met meer vermogen, iets wat een beetje meer tot de verbeelding sprak maar iets dat toch ook weer vertrouwd was.

Volgens sommigen gek, omdat ze de vierkante 850 gewoon niet mooi vonden, maar volgens anderen weer gewoon top, omdat het een auto is met karakter en één die herkenbaar is!

Nadat ik me overtuigd had dat mijn budget het toeliet ben ik bij verschillende T5`s wezen kijken! Er waren erbij waar de handelaar zo louche leek en proefrijden niet eens mogelijk was dat ik direct afhaakte. Uiteindelijk een T5 van een particulier gekocht waar alles aan leek te kloppen. Omdat ik liever rijd dan sleutel en liever ook niet door de dealer na aanschaf te veel wilde laten sleutelen de auto wel laten keuren ( ter plekke bij de particulier die hem verkocht door een keurmeester van www.auto-kennis.nl ) . De auto bleek wat bekende T5 kwaaltjes te hebben ( wat speling op de wielophanging voor en een bovenste motorsteun ) waar de oude eigenaar ook niet vanaf wist. Deze wetenschap leverde mij een korting op bij aanschaf waar ik de reparaties hiervan voor kon laten uitvoeren!

Al met al heeft de T5 zich bewezen als een auto die mij nooit in de steek heeft gelaten! Een auto die mij een veilig gevoel geeft, mij normaal gesproken net zo makkelijk rustig en ontspannen laat rijden als eens als het kan ( maar niet altijd mag) ook het gas wel eens flinker wil laten intrappen. Een auto met een prachtig motorgeluid met de bekende 5 cilinder-roffel!

Onderhoud en reparaties zijn zeer betaalbaar en de betrouwbaarheid is top!

Piepen voorremmen, veroorzaakt door immitatie remblokken ooit eens gemonteerd geweest bij een kwik-fitter.