Volvo 360 (1986)
Uitvoering | 360 |
Bouwjaar | 1986 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze auto is (niet standaard overigens) voorzien van een bodykit/mistlampen/lichtmetalen velgen, waardoor hij er lekker dik uitziet.
Een lederen interieur (supermooi en supercomfy) heb ik er zelf ingezet, kostte 100 euro, paar uren poetswerk en 10 minuten inbouwen! Deze auto´s zitten supersimpel in elkaar.
De wegligging is fenomenaal! En de remmen zijn erg `happig´, terwijl ze nog helemaal standaard zijn. De 112 pk-sterke 2.0 injectie geeft de auto voldoende vermogen om ook de snelle GTi-tjes en zo behoorlijk te kijken te zetten, maar tegen een serieuze sportauto leg je het af. Op het circuit van Zolder blijkt deze auto (zonder tuning!) echter een nieuwe Mini Cooper uit te remmen en hij kan harder door de bocht! Echte lekkere stuurauto.
Verbruik is wel wat hoog, verschilt van 1 op 7 bij `racy rijden´ tot 1 op 11 bij rustige lange stukken.
Geen enkele! En als ze er al zijn is er een hele grote enthousiaste club die je overal bij kunnen helpen: volvo300club.nl.
Alleen hoef je met deze auto niet bij een serieuze volvo-dealer aan te komen, zolang je niet op zn minst een S40 hebt ziet die je liever vertrekken dan komen. Dat weet ik uit ervaring: deze dealer had 2 weken nodig om een nieuwe slotcylinder te bestellen! Bij de Autofit (universele garage) had ik ´m binnen een dag.