Volkswagen Polo 1.3 Fox Coupé (1994)

Volkswagen Polo Coupé

UitvoeringPolo 1.3 Fox Coupé
Bouwjaar1994
Jaar van aanschaf2006

Vorig jaar enige tijd op zoek geweest naar een goede en goedkope 2e auto. Onze voorkeur ging uit naar een VW Polo coupé. Nadat het kaf van het koren was gescheiden, (en geloof me,er zit heel wat gepimpte rotzooi tussen) zagen we op marktplaats een zo op het oog mooie 1.3 (40 kw) coupé Fox Prego Plus uit 1994 met 94000 originele kilometers. Het is een type 86(C) MK2F van het laatste bouwjaar. De kleur is donkergroen metallic in de meest luxe uitvoering dus incl. sportstoelen, toerenteller, origineel schuifdak, originele lichtmetalen velgen, meegespoten bumpers, digitaal klokje, getint glas, 5 versnellingen, achterwisser, radio-cass.speler en een trekhaak. Na een proefrit hebben we de auto gekocht voor 1500 euro. Er zat nog een half jaar APK op en de auto had recent een kleine beurt gehad waarbij de distributieriem en waterpomp waren vervangen en nieuwe Michelin banden gemonteerd. Dus echt niet te duur gekocht. Nu ruim 4000 km verder zijn we nog steeds erg tevreden met onze aankoop. We zijn er met zijn vieren al een week mee naar Texel geweest incl. aanhangwagentje. Perfect. Inmiddels zonder problemen een nieuwe APK en verder hebben we nog geen onkosten aan de auto gehad. Het voordeel van deze auto is de simpele en betrouwbare techniek. Omdat er geen elektrische en computergestuurde toestanden opzitten kan er ook weinig kapot en kun je diverse dingen v.w.b. onderhoud nog zelf doen. Omdat er zoveel van gemaakt zijn blijven de onderdelen goed voorradig en niet echt duur. Het basic concept zonder stuurbekrachtiging, ABS en nog zelf de ramen open slingeren heeft ook zijn charme. Sturen betekent nog echt werken in deze auto. De auto is nog helemaal hard dus in principe nog goed voor jarenlang rijplezier. Eigenlijk valt er ook helemaal niets tegen aan deze auto, hij stuurt strak, oogt sportief, is redelijk vlot en ook nog behoorlijk zuinig bij een normale rijstijl. De motorrijtuigenbelasting bedraagt 47 euro per 3 maanden en de auto is een jaar lang verzekerd voor 120 euro incl. diefstalverz. en ruitbreuk. Kortom, je weet wat koopt maar wees voorzichtig bij aanschaf want er zit veel afgetrapte troep bij!

Geen!!!!

PRIVATE LEASE Volkswagen Polo