Volkswagen Golf Variant 2.0 TDI 140pk Highline (2010)
Uitvoering | Golf Variant 2.0 TDI 140pk Highline |
Bouwjaar | 2010 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Review golf variant
Met 24000 km op de teller is het tijd voor een eerste korte review want in deze periode is er toch al heel wat gebeurd.
Wat vooraf ging:
December 2009, op zoek naar een nieuwe wagen aangezien zowel mijn vrouw als ikzelf eentje nodig hebben voor het woonwerk verkeer. Het was snel beslist dat het een station ging worden om zo te anticiperen op een toekomstige gezinsuitbreiding. Onmiddellijk viel mijn oog op de nieuwe Honda Accord touring, wat een prachtige wagen, maar de standaard prijs van 30000 euro (zonder opties) was toch juist iets te hoog. Volgende optie een VW, Passat met wat opties viel in de Accord prijs klasse dus een formaatje kleiner, de golf variant! De motor stond ook al vast de 2.0 CR TDI, lekker veel nm's. Deze is in België altijd gekoppeld aan de Highline.
extra opties:
licht en zicht module
17" ClassiXs (getwijfeld a/d Bilbao's) + sportophanging+ bandenspanningscontrole
verdonkerde ruiten
chroom dakrails
GPS RNS310
pack business
Voila samengesteld
April 2010:
eindelijk is onze nieuwe wagen er (ongeveer 2maanden moeten wachten), de zuur verdiende centjes afgegeven (geen lease) en weg waren we!
Eerste indruk: zéér goed, zéér stille motor en kracht met overvloed
Zomer 2010:
Vakantie naar Zwitserland, het was echt een plezier om te rijden. Op de heenweg kwamen we uit op 4.9l/100km (1op20.5) (120km/h constant) op de terugweg haalde we zelfs 4.6l/100km (1 op 22) . In Zwitserland hebben we de Albulapas (2312m) en de Flüelapas (2383m) gedaan en hier voelt de golf zich echt thuis, de sportophanging heeft hier zijn werk gehad.
Nov 2010: 15000km op de teller,
het eerste accident is een feit, vrouw rijdt achterin op de wagen, beperkte schade, maar toch laten herspuiten.
2 dagen later op de parking van het werk vond het iemand nodig om te kort in te rijden en de rechter voorkant mee te nemen (+ vluchtmisdrijf). Resultaat: 700 euro voor de herstelling
eind November op de Ring rond Brussel, een Twingo vond het nodig om plotseling de betonnen middenberm op te gaan zoeken, mijn uitwijk manoevre was net niet voldoende resultaat: linker voorflank, bestuurdersdeur, rechter passagiersdeur en achterbumper geraakt! Kosten voor mevr Twingo 2600 euro...
Jan 2011: 23000 km op de teller
Nog steeds super tevreden over de wagen, heeft echt een zeer chique uitstraling en is toch een head turner op de autosnelweg. Na het inrijden komt ze echt nog heel wat losser. Tot 200km/h gaat ze zéér vlot. Verbruik is tijdens de winter toch wat opgelopen naar 5.7/100km (1 op 17.5) door het koudere weer. Ook raad ik iedereen aan om winterbanden op deze wagen te zetten, tractie op sneeuw met de sportbanden is niet echt super tot zelfs gevaarlijk, volgende winter schaf ik me zeker een winterset aan!
Algemene indruk tot heden:
Zeer vlotte motor
kwaliteit interieur is gewoon op en top
verbruik
sportophanging (geeft een nog dynamischer karakter)
waterafleiding thv buitenspiegels ( loopt over de ruit waardoor zicht in spiegels wordt beperkt)
ruitenvloeistof indicator werkt niet?? geeft geen waarschuwing, is dit normaal?
lak is zoals ook door andere aangegeven toch krasgevoelig, ook had ik een slecht gepolierde deur na aflevering (gratis hersteld door garage)
Foto's volgen
Even een korte medeling wat betreft het niet aangeven van ruitenvloeistof niveau.
Op 30 000 km heb ik keurig de wagen naar de garage gedaan voor haar 1e onderhoud. Geen bijzonderheden werden vastgesteld. Wel had ik gevraagd om eens naar die sensor te kijken. Tot mijn grote verbazing werd er mij gemeld dat ze hiermee niet is uitgerust. Dit is toch wel zeer moeilijk te vatten, zeker als je weet dat, neem nu een Sharan uit 1998, dit wel heeft. Dit is toch wat teleurstellend voor een wagen van deze prijs.
Binnenkort volgt een wat meer uitgebreide analyse, maar dit wou ik toch al even kwijt.