Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105pk BlueMotion Highline (2010)

Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI 105pk BlueMotion Highline (2010)

UitvoeringGolf Variant 1.6 TDI 105pk BlueMotion Highline
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Ik ben verkocht!

• 530 km

Ik ben verkocht!

Sinds vorige week ben ik de eigenaar van een Volkswagen Golf Variant Higline, 1.6 tdi Bluemotion met DSG.

Ik kan nu al niks anders zeggen dan dat ik verkocht ben. Mijn vorige auto was een Audi A4 variant, 2.0 tdi 140 pk. Begin dit jaar mocht ik een nieuwe auto uitzoeken. Als uitgangspunt stond voor mij voorop dat het een 20% bijtellingsauto moest zijn. Mijn rijtje bestond dan ook uit: Volvo v50, Octavia Combi Greenline, Golf Variant Bluemotion, Passat Variant Bluemotion en de Audi a3 Sportback. De keuze bleek makkelijker te worden toen ik vroeg naar de mogelijkheden voor een automaat. De golf bleef als enige over. Zonder te rijden de keuze gemaakt voor de golf.

Toch kreeg ik de afgelopen maanden (Januari tot Mei) toch wel een beetje spijt. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt, hoe ligt de auto op de weg, etc. Ik ging namelijk van 140 pk terug naar 105 pk.

Sinds vorige week ben ik in het bezit van de golf en het valt mij niks tegen!

DSG is geweldig, wat rijdt dat relaxed! Wel moest ik even wennen aan het start en stop systeem. Gewoon je voet op de rem houden en bij stilstand gaat de auto uit en bij het lostlaten van de rem start hij weer. De DSG is in de D (drive) wel iets lui, maar dan zet je hem even in de S en hij trekt lekker snel weg. Naar mijn gevoel is hij niks langzamer dan de audi.

De wielbasis had wel iets breder gemogen of het ligt aan het onderstel, maar bij hogere snelheden of wind ligt hij niet zo goed op de weg als de audi. Oh ja, het bluemotion onderstel is geen sportonderstel hoor, er zat namelijk een sportonderstel onder de audi en dat is niet te vergelijken met het onderstel van de golf bluemotion.

De stoelen zijn geweldig. Ik vond als snel de juiste positie en leg zonder problemen de kilomters af!

Wel ben ik heel benieuwd hoe de auto het gaat doen met de caravan erachter. De caravan weegt leeg namelijk 1120 kg en met belading denk ik 1300 - 1350 kilo. Ik denk dat het geen probleem is, maar toch ben ik benieuwd! Eind juni kan ik hier meer info over schrijven, dan zijn we terug van vakantie.

Tevens zit er het RNS 310 systeem in als navigatie. Wat volgens mij voldoende is voor een ieder. Ik was namelijk verwend met een pioneer Avic X1 en kon zelfs dvd kijken onder het rijden. Met de RNS 310 kan dit niet (zeg maar dat je verstandiger wordt) maar qua geluid en navigeren is het systeem prima. Een goede mogelijkheid is dat je de kaarten kunt kopieren naar de SD-kaart. Ik vind dat wisselen van cd's maar niks.

Tot zover eerst maar even.

2e update:
Al bijna 5000 kilometer rijker en de auto staat voor een reis naar frankrijk met de sleurhut. Ik ben heel benieuwd hoe hij zich gaat gedragen.

De afgelopen 5000 kilometers waren heerlijk. De DSG bak is een echte aanrader vooral als je veel op de weg zit.

Puntje van kritiek is wel het onderstel/banden. De wegligging is niet zoals ik van VW gewend ben. Ik heb altijd een sportonderstel gehad, maar dat is het onderstel van een bluemotion echt niet. Ik ben van plan eens 17 inch te monteren om te kijken of de wegligging beter wordt.

Ander punt is het windlawaai. De motor is enorm stil, maar de wind hoor je des te beter. Vooral bij hoge snelheden.

Na de vakantie zal ik mijn ervaringen met 1300 - 1400 kilo op de trekhaak vermelden.

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf