Volkswagen Golf Cabriolet 1.8 GL (1985)

Uitvoering | Golf Cabriolet 1.8 GL |
Bouwjaar | 1985 |
Jaar van aanschaf | 2014 |
Jarenlang heb ik motor gereden. Dit werd de laatste jaren steeds minder tot ik de afgelopen 2 jaar helemaal niet meer heb gereden. Daarom de motor verkocht en weer een cabrio gekocht. Dit is ook wel zo gezellig omdat mijn vrouw ook mee kan/gaat. Om de kosten hoef je het niet te laten. De HSB is €100,- per jaar en de verzekering € 90,-. Hiermee zijn de kosten zelfs lager dan de kosten van de motor.
De keuze is (weer) op een Golf 1 cabrio gevallen. Een jaar of 15 geleden heb ik er ook één gehad. Toen was het een donker blauwe 1.6 zonder stuurbekrachtiging nu een 1.8 injectie met stuurbekrachtiging en een automaat in een goud metallic kleur. Helaas is de auto verlaagd met een schroefset waardoor drempels meet grote voorzichtigheid genomen moeten worden. Ik ga proberen of ik de auto iets omhoog kan brengen zonder dat deze te stug wordt. De auto loopt verder goed. De koude start gaat probleemloos, bij de warme start moet ik doorstarten met volledig ingetrapt gaspedaal. Hier moet ik nog een keer naar kijken (klusje voor de wintermaanden).
Vandaag is de auto op de brug geweest. Gelukkig is de bodem keihard en zag ik dat de vulpijp al is vervangen. Deze wil namelijk nog wel eens doorrotten. Scheelt alvast weer een klus.
Kortom de auto lijkt klaar om komende maanden van het open rijden te kunnen gaan genieten. Ervaringen zal ik toevoegen in deze review.