Volkswagen Golf 2.0 TDI Sportline (2004)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 2.0 TDI Sportline
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Sinds 1 april 2004 ben ik bevoorrecht om een Golf V 2.0 TDI Sportline te mogen rijden. Aangevuld met de nodige opties is de aanschaf prijs van 35.000 euro fors maar daar krijg je dan ook veel voor terug. Uitgevoerd in de kleur Blackmagic trek je met deze auto de nodige bewonderingswaardige blikken (Je moet hem echter wel vaak poetsen!).
Aangezien er inmiddels de nodige kilometers zijn gemaakt kan ik u vertellen dat het een zalige rijders auto is. Op de eerste versnelling na is het in ieder verzet zalig rijden. Op de snelweg in V of VI rijden maakt hem allemaal niet uit er is altijd voldoende vermogen om in te halen. Het meeste plezier beleef je in het derde verzet als je bij een snelheid van 60 km/h het pedaal intrapt. Dan gaat hij er letterlijk als de brandweer vandoor en wordt je behoorlijk in je stoel gedrukt. De stoelen zitten overigens perfect. Ik zou iedereen die dan ook overweegt een Golf V aanteschaffen te kiezen voor de sportstoelen. Ze bieden veel comfort zijn goed in te stellen en daarnaast bieden ze veel steun in de bochten. Afgelopen zomer zijn we naar midden Italië gereden, na 1.400km waren we nog steeds niet moe en hadden we ook geen last van rug en zitvlak!

Meevaller is altijd het brandstof verbruik. Daar ik toch een stevig rijstijl heb komt het verbruik gemiddeld uit op 1:18.

Qua afwerking is de Golf op een paar punten na perfect. Persoonlijk vindt ik de gebruikte materialen in het interieur aan de gladde kant. Daar tegen over staat dat de afwerking top is. Hij haalt het niet bij de audi A3 welke ik ook overwogen heb maar is dan ook in aanschaf ongeveer 5.000 voordeliger.

Portieren sloten niet goed en het rubber in de deuren liet bij 15.000km al los. Dit is verholpen door de dealer.

10,0

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf