Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GT (2007)

Volkswagen Golf 2.0 TDI 170pk GT (2007)

UitvoeringGolf 2.0 TDI 170pk GT
Bouwjaar2007
Jaar van aanschaf2010

de dikste diesel in een golf, dat belooft wat...

Na 2 jaar in een e 220 cdi avantgarde automaat te hebben gereden (en 6000 euro aan onderhoud en reparaties te hebben uitgegeven, echt waar!) leek het me verstandig een goedkopere auto te gaan rijden in verbruik en onderhoud. Maar dan wel leuk en met een beetje vermogen. Heb ook nog een tijdje een 3-serie overwogen, maar daar rijden er wel erg veel van. Het werd dus een Golf GT TDi 170 pk. Een witte, want helemaal in de mode. Auto gebruikt gekocht van een partikulier ergens in de buurt van rotterdam. Had net een beurtje gehad, origineel nederlandse auto met DSG bak, want ik rij 60.000 km. per jaar, waarvan veel in de file.

Qua verbruik was ik er niet veel mee opgeschoten, de mercedes reed 1 op 13/14, de golf 1 op 14/15 met 80% snelwegritten. Viel mij erg tegen. In en economyrun waarbij ik niet harder dan 120 en veel op 80 km. wegen heb gereden 1x 1 op 17 gehaald, maar daar is deze golf niet voor bedoeld.

De kicks dan, 170 pk? Moet toch genoeg zijn. Helaas, na 3 weken was ik eraan gewend en kwam ik erachter dat het op de snelweg niks bijzonders was.

Wat wel bijzonder was, was het enorme kabaal wat deze golf maakte als je boven de 120 kwam. 200 rijden in duitsland kreeg ik zelfs letterlijk een piep van in mijn oren. Geluid werd voornamelijk veroorzaakt door afrolgeluid van de banden, deze dus ook z.s.m. vervangen door pirelli p7 cinturato's, mocht helaas niet baten. De wielkasten zijn gewoon niet goed genoeg geisoleerd. Daarom is waarschijnlijk de golf 6 zo stil, er zal wel iemand bij vw zelf eens een keer zijn gaan rijden met een golf 5 en zich zijn doodgeschrokken....

toen ik ook nog eens om de haverklap naar de dealer moest met een motorstoringslampje (kabelboom injectoren en diverse sensoren vervangen) had ik genoeg van de golf. Ik heb het geen jaar volgehouden en na 10 maanden ingeruild voor een even oude 530d. Daarover later meer.

Na in mijn jonge jaren diverse golfjes VR6, G60 en GTI's te hebben gehad, had ik mij erg verheugd op deze auto, dus zoals je hierboven kan lezen was ik de golf blijkbaar ontgroeid. jammer maar helaas.

6,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Volkswagen Golf