Volkswagen Golf 1.9 TDI 130pk (2002)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 TDI 130pk
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2006

Omdat ik voor mijn woon-werk verkeer alleen al 100 km per dag rij en voor mijn werk nogal wat kilometers maak ben ik op zoek gegaan naar een diesel. De volgende auto’s heb ik langs elkaar gezet: Alfa 147 1.9 jtd uit 2002, Opel Astra 1.9 cdti uit 2004 en de VW golf IV 1.9 TDI (100pk/130pk) uit 2002/2003. Uiteindelijk ben ik op zoek gegaan naar een VW golf 1.9 TDI ivm afwerking, kosten onderdelen, degelijkheid, uiterlijk, enz. Het is een hele zoektocht om een goede, gebruikte diesel te vinden waar niet aan geknoeid is. Na een zoektocht van 3 maanden viel de keus op een VW Golf 1.9 TDI “champ”-uitvoering met 130 pk.

Specificaties:
- Golf IV 1.9 TDI (rode DI) 130 pk 5-deurs
- Zilver metallic
- Bouwjaar 11-2002
- Kentekenafgifte NL 08-2003

Het betreffend een “Champ”-uitvoering, met o.a. de volgende opties:
- Traction Control
- Airco (handgeschakeld)
- ESP
- Sportstoelen
- Zeldzame V5 lichtmetalen velgen

Voordelen:
- De motor is zeer krachtig (koppel 310 Nm)
- Goede zitpositie
- Erg zuinig, je haalt makkelijk 1 op 17, met wat langere afstanden is zelfs 1:20 haalbaar. Dit is allemaal wel gekoppeld aan hoe je omgaat met je rechtervoetje.
- Degelijke afwerking

Nadelen:
- CIJB
- Asbak van de achterpassagiers wordt kapot geschopt bij het instappen
- Mijn auto heeft standaard geen cruise control en middenarmsteun voor, een enorm gemis. Vandaar dat deze binnenkort door de officiële merkdealer worden ingebouwd.

Overall:
Een onopvallende auto met zeer goede prestaties, zuinig en hoog “fun”-gehalte

Problemen
- Nog geen gehad, hij krijgt deze week een longlife servicebeurt bij de officiële merkdealer.