Volkswagen Golf 1.9 TDI 110pk Highline (1999)
Uitvoering | Golf 1.9 TDI 110pk Highline |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Terugblik
April 1999 kreeg ik mijn nieuwe auto mee van de Volkswagen dealer Suco te Coevorden. Wat was ik er blij mee! Toen al was de insteek om hem helemaal af te rijden. Dat is intussen bijna gelukt nu de 500.000 km in zicht komt. Misschien dat ik nog jaren voort kan maar dat gaat me teveel investeringen vergen. De lak laat los op de horizontale delen. Afgelopen zomer heb ik daarom de motorkap van een nieuwe laklaag voorzien. Toen heb ik ook de roest bij de beide wielkasten behandeld. Helaas is de roest aan 1 zijde weer terug. Het mooie is er intussen wel af. Begin volgend jaar maar eens omzien naar wat anders. Ook omdat mijn 3 kinderen meer ruimte vragen.
Over het algemeen ben ik tevreden met de prestaties van mijn Golv IV. De originele uitlaat zit er nog onder bijvoorbeeld, dat is toch klasse!? Veel is nog origineel zoals de turbo, versnellingsbak, de motor. Op onderhoud is nooit bezuinigd. Afgelopen mei bij de APK nog nieuwe schokdempers achter laten monteren.
De auto is heel comfortabel. Hierdoor heeft ie wel de nijging te gaan happen: na een drempel met de voorspoiler over de grond, achteruit de weg opdraaien en dan met de trekhaak op de grond komen. Dus erg voorzichtig aan bij drempels, kuilen en gaten in de berm!
De grootste ergernissen waren de ramen die alle vier een keer in het portier zijn gevallen, alweer ruim 10 jaar geleden. Uiteindelijk netjes door Pon vergoed. En de problemen met de sloten: om de zoveel jaren is het raak en moet er een nieuwe module in en is het slot in de achterklep verroest en niet meer te redden.
Nog even ons best doen om door de half miljoen te rijden!
- Betrouwbaarheid4
- Prestaties4