Volkswagen Golf 1.9 TDI 105pk BlueMotion Comfortline (2008)

Volkswagen Golf
Volkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen GolfVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieurVolkswagen Golf - interieur

UitvoeringGolf 1.9 TDI 105pk BlueMotion Comfortline
Bouwjaar2008
Jaar van aanschaf2014

De eerste tankbeurt / eerste weken

Na de fantastische ervaring met de Golf 4 1.9 sdi Basis en dik 430.000km deze Golf 5 1.9 tdi bluemotion aangeschaft.

de tdi is afgeleverd met een beurtje, APK en bovag garantie.

de eerste ervaringen met de tdi zijn echt goed te noemen, in vergelijking met de sdi is de tdi een stuk stiller (en natuurlijk veel luxer). de tdi is uitgerust met alle opties... zo ook zitten er kuipstoelen in die veel comfort bieden.

qua verbruik doet de sdi niet heel erg onder in vergelijking met de sdi. de gehele week rond de 1:21/1:22 gereden. door een aantal kleine puntjes moest de golf even terug naar de garage; de tankbeurt kwam hierdoor uit op een nette 1:20. ben daar tevreden over gezien het weer en de bredere wielen die hieronder liggen. binnenkort de winterbandjes eronder; dan eens kijken wat het verbruik en rijgedrag gaat doen.

De eerst 5000 km

Tijd voor een nieuw verslagje... ondertussen is het "winter" in Nederland en hebben de 205 banden plaats gemaakt voor 195 breedte. moet zeggen dat ik winterbanden eigenlijk altijd wel heel comfortabel vind. gedurende dat de auto langer in bezit is vind je ook alle "gadgets".
door het vele pekel op de weg en dus ook behoefte aan schone ruitjes kreeg ik een melding dat de ruitenvloeistof bijgevuld moest worden.. toch handig.. (ook nooit gehad bij de golf IV; niets is erger dan geen ruitenwisservloeistof aan boord).

Dit bijvullen betekende ook een tweede kijkje onder de motorkap... ziet er toch allemaal strak en netjes uit.

V.w.b. het verbruik ben ik tevreden; gem. 1.21 met een normale rijstijl. wel moet ik zeggen dat het display aan boord beter aangeeft dan dat het werkelijk is. toch even schrikken als er gem. 1:25+ op het display staat.

Eerste Longlifebeurt

Alweer dik 25000 km met de golf afgelegd zonder niet al te veel problemen. de golf stuurt goed en qua verbruik doet hij het vrij aardig met een gemiddelde iets boven de 1:20.

wel ben ik vier(!) keer terug naar de bovag garage geweest (waar de auto is gekocht) om de aircopomp te laten fixen. iedere keer als de airco gebruikt was deed hij het de keer daarop niet meer. het euvel is gelukkig nu opgelost maar als de garage effectief had gewerkt was ik na 1x klaar geweest. het blijkt dat iedere keer een pakking bij de aircopomp eruit klapte na gebruik van de airco.

op naar de volgende 25/30k. met hopelijk weer een mooie zachte winter......

APK-tje

Komende week heb ik de golf 5 alweer een jaartje in het bezit.
bijna 40dkm gereden met volle tevredenheid. Op dit moment ben ik, als gemiddelde rijder, ook nog redelijk tevreden over het verbruik (iets meet dan 1:20)

Dan de APK... geen op en aanmerkingen en ook geen storingen.

de winterperiode begint ook langzaam zijn intrede te doen; naar verwachting gaan we nog een week doorrijden op de zomerbandjes.

op naar de volgende grote beurt.

Nieuwe onderhoudsbeurt

De auto heeft het in de winter weer goed gedaan, merk wel dat ik voor volgend seizoen wel aan andere winterbanden moet. ondanks het goede profiel heb ik weinig grib. lijkt me niet echt dat dit aan de auto kan liggen.

Na bijna twee jaar deze auto te hebben de xenon verlichting moeten vervangen; helaas was er eentje kapot. ook gelijk de "dagrijverlichting" op de mistlampen laten instellen. goed voor de levensduur van de xenonlampjes (niet heel goedkoop) en beter zichtbaar. ook omdat in het buitenland veelal verplicht is om met verlichting te rijden.

7,5