Volkswagen Golf 1.9 SDI Comfortline (2002)
Uitvoering | Golf 1.9 SDI Comfortline |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Noodgedwongen moesten we een andere auto zoeken en ons oog viel op een Golf SDI uit het jaar 2002.
Een prima auto, compleet met Comfort-Line; airco, alarm, armsteun, electrische ramen en spiegels.
Hij trekt niet zo snel op als de 1.6 uit de Leon maar het is een prima reis auto voor mijn dagelijks woon-werk verkeer (200km).
Hij is zuinig, ik red 1 op 18 makkelijk. Hij ligt iets minder steviger op de weg dan de Leon; maar ik mag niet klagen.
Vooralsnog geen klachten; een prima auto voor iemand die een zuinige auto, comfort, degelijkheid zoekt en een goede prijs-kwaliteit wil..
Wordt vervolgd!
30-04-2006
De eerste 5000 km. heb ik erop zitten. Hij rijdt nog steeds erg goed, geen raar geluidje of klacht te bemerken. Ik rijd dagelijks voor mijn werk ca. 200 km en hij is erg solide, rustig en vooral zuinig op de snelweg. Ik haal met gemak 1 op 18,5 tot 1 op 19,5 en dan heb ik nog steeds 130 op de teller staan. Hij rijdt comfortabel, zit goed en ik verbaas me over het feit dat zoveel kofferbak in deze Golf zit.
20-05-2006
We zijn 5000 km. verder en ik heb nu 110.000 km op de teller staan. De auto rijdt nog steeds erg prettig; geen klachten of problemen. Met een volle tank kan ik 750 km rijden en ik haal met regelmaat 1 op 20. De middenarmsteun is erg comfortabel en achterin zitten is erg comfortabel en ontspannen; ook vooral met de middenarmsteun achterin..
11-12-2006
Een dik half jaar verder heb ik nu 145.000 km op de teller staan. De Golf rijdt nog steeds als een trein. Niks geen problemen gehad, wel een kleine beurt gehad en geen overbodige extra kosten gemaakt. Vier nwe banden erom en hij kan weer verder rijden. De Golf zuipt olie; ik moet bijna om de twee maanden olie bijvullen maar dat mag het probleem niet zijn.
Nu met het koude weer heb ik wel gelast van geluid vanaf de distributieriem. Bij navraag bij de dealer veroorzaakt dit verder geen problemen. De dealer heeft een beetje olie bijgedaan want dit geluid wordt alleen veroorzaakt door het koude weer. Wanneer de auto 10 minuten rijdt dan is het geluid ook geheel weg.
Ik heb wel nieuwe koplampen erin laten zetten; Philips Nightview. Dit is echt wit licht en in het donker zie je veel meer op de weg en het zicht is links & rechts ook veel helderder en duidelijker. Ik kan dit licht iedereen aanbevelen die geen Xenonlicht heeft, je ziet in het donker veel meer en alles is veel duidelijker.
Al met al nog steeds een goede aankoop geweest en ik ben inmiddels wel aan Volkswagen verkocht geraakt.
De ruitenwissersproeier op het achterraam gaat naar beneden; wordt gecorrigeerd vanuit de garantie.
De alarmsensoren aan de binnenkant van de auto zijn soms wat te enthousiast; wordt ook gecorrigeerd vanuit de garantie.