Volkswagen Golf 1.6 16V FSI Optive (2007)
Uitvoering | Golf 1.6 16V FSI Optive |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De eerste kilometers
Mijn eerste ervaringen met de Golf zijn goed. Ik had liever een iets sterkere motor gehad maar de 1.4 TSI lag buiten mijn budget (1.4 122 pk was nog niet leverbaar). Wel erg fijn is dat de 1.6 FSI vanuit lage toeren goed oppakt. Samen met de 6-bak levert dat weinig herrie op en een redelijk verbruik (700 km op een tank is geen probleem). Versnellingsbak is nu eindelijk los en schakelt nu zonder hakerig te zijn. In het begin moest bij stevig optrekken de versnelling wel erg hard ingelegd worden.
Verder is het een auto zonder veel emotie. Wegligging is goed maar niet heel scherp. Besturing is dat ook niet maar dat is wel prettig op de snelweg. Wel ontzettend knap is dat alles klopt aan de auto, stap in en je rijdt weg alsof je hem al jaren hebt. Dat geldt voor het interieur, motor, versnellingsbak, koppeling, enz. Daardoor blijft het een fijne auto om mee op weg te zijn.
Fijnste aan de auto zijn de standaard stoelen want die zitten voortreffelijk.
Minste aan de auto is wat gebrek aan vermogen en scherpte in het onderstel.
Storingen:
Met wintersport stond de koelvloeistof erg laag. Die heb ik bijgevuld en toen was het euvel over. Met de grote beurt van 30000 km is er weer koelvloeistof bijgegaan. Ik hou dit even in de gaten.