Volkswagen Bora 1.6 16V Comfortline (2002)

Volkswagen Bora
Volkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen BoraVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieurVolkswagen Bora - interieur

UitvoeringBora 1.6 16V Comfortline
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

Als autoliefhebber met voldoende gespaard geld ging ik op zoek naar een auto die ik meer bij mij vond passen dan mijn peugeotje. Na verschillende dealers te zijn afgeweest zag ik hem staan. Een zwarte VW Bora met het chroompakket. Wat een schitterende wagen om te zien! Omdat hij al in de showroom stond (nieuw) kreeg ik zeg maar voor het gemak het chroompakket er gratis bij.
De auto is mij altijd ontzettend goed bevallen. Nooit 1 probleem gehad. Het uitrustingsniveau is ongekend. Climatcontrol, cruisecontrol, zelfdimmende spiegel, regensensor, beide stoelen in hoogte, 4 keer el. ramen enz enz. Op leer en navigatie na zat er gewoon alles op.

Wat betreft de (Duitse) degelijkheid moet ik zeggen dat dat klopt. Ik heb nooit last gehad van een rammeltje, iets wat los zat of wat dan ook. (mijn eerste) VW maakte die belofte echt waar.

Dan nog de motor. Ik ben niet echt iemand die poging doet als eerste weg te zijn bij het stoplicht. Ik denk ook niet dat de motor daar geschikt voor is maar traag is hij zeker niet. Wat ik wel vaak doe is met hogere snelheid over de snelweg gaan. Denk aan 160 KM/U en dat gaat erg soepel en de motor blijft stil. Het optrekken van 120 naar 160 is heel acceptabel.

Na al die postieve dingen heb ik ook nog iets negatiefs te melden: de ruimte achterin. Als de kinderen de 10 bereikt hebben is dit echt een probleem in deze auto. Om een beetje te schikken doe je dan zelf ook maar de stoel een beetje naar voren wat het rijden onaangenaam maakt. En dat voor iets wat toch echt een gezinauto is.

Na ruim 1,5 jaar en ruim 58.000 KM heb ik geen enkel probleem met de auto gehad. Slechts 1 keer geld uitgegeven voor de 30.000 KM beurt wat trouwens pas de eerste beurt is en de tweede bij 60.000 heb ik net niet bereikt.