Volkswagen Bora 1.4 16V Trendline (2001)

Uitvoering | Bora 1.4 16V Trendline |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Deze auto is perfect
Motor is relatief klein, maar neemt prima op. Als ik haast heb kan ik er toch prima mee uit de voeten. Zowel in de stad als op de snelweg. Op de grote weg rijd ik vaak 140 - 150 km/u en dat gaat uitstekend. Natuurlijk duurt het wat langer voordat hij op snelheid is maar dat lukt makkelijk. Onder de auto zit nog steeds de eerste uitlaat en erin zit de eerste accu. Accu wordt nu wel wat slechter denk ik, met gasgeven gaat het licht wat harder branden en da\'s meestal geen goed teken.
Auto ligt voor inderdaad wat laag maar gewoon even wat rustiger over de drempels. Heel fijn aan de auto is het heerlijke veergedrag. Hij is wat aan de zachte kant, dus heerlijk comfortabel. Ook schakelt de auto perfect. Verbruik met mijn rijstijl (vooral snelweg) tussen 1:12 en 1:13 bij meestal 130 - 140 km/u. Op langere stukken zo\'n 1:14. Heerlijke stoelen, zitten \'s ochtends meteen lekker en krijg nooit last van mijn rug. Kofferbak erg ruim, opening soms iets te krap, met name de doorvoer naar de achterbank. Heel jammer dat de been- en hoofdruimte achter aan de krappe kant is. Om die reden privé een Passat gekocht die in zelfde gewichtsklasse valt.
Auto is prima overzichtelijk rondom. Koppeling werkt fijn.
Samenvattend een uitstekende auto, ik ros hem niet af maar rijdt wel flink door. Ik kreeg de auto in 2003, had allang een nieuwe leaseauto moeten krijgen maar vanwege problemen met toewijzing bij werkgever steeds ervoor gekozen om deze nog wat langer door te rijden. Auto is nu 7 jaar oud, met 142.000 km, maar mag van mij nog lang blijven, ik hoef geen andere.
Heel erg weinig.
Bij de distributiesnaar is 1x een onderdeel losgeraakt, ik was er op tijd bij. Is weer vastgezet en geen motorschade.
De bekende problemen met de (voor)ramen: ineens zakt het raam naar beneden. 2x gehad, onder garantie verholpen.
Olieverbruik: normaal bij rustig rijden schat ik 1 liter op 7000 tot 8000 km
Als ik flink doorrijd schat ik 1 liter op 4000 km
Naast deze auto rijd ik ook een Cadillac 1968 en een Passat 2001.
Voor mij is dit de perfecte auto voor dagelijks gebruik. Passat is sterker maar motor (96 kw TDI) is erg rauw door grote vermogen. Daarom is de Bora comfortabeler.
PERFECTE AUTO !