Toyota Verso 1.8 VVT-i Business Automaat 7P (2016)

autoreview

Toyota Verso 1.8 VVT-i Business Automaat 7P (2016)

Signalement

UitvoeringVerso 1.8 VVT-i Business Automaat 7P
Versnellingen7, Automaat
Bouwjaar2016
Jaar van aanschaf2016
KM-stand bij aanschaf17.500 km
KM-stand laatst27.500 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Stille kracht

 • 27.000 km

Opeens heb je een probleem, je vrouw kan vanwege rugklachten de auto bijna niet meer in of uitkomen. Het zag er niet naar uit dat dit van korte duur zou zijn dus ben ik gaan kijken naar een auto met een hogere instap. Toch wel met pijn in het hart afscheid genomen van de Toyota Auris 1.6, wat een fijne auto is dat toch. Stil en krachtig genoeg om een caravan te trekken van 1200 kg.

Omdat we al meer dan 40 jaar Toyota rijden kon ik de kwaliteiten van de Toyota Verso al, we hebben het vorige model 4 jaar gereden, tijd om het huidige model te testen.

Vanaf begin van het huidige model in 2009 zijn er niet veel van dit model verkocht waardoor er nu regelmatig auto worden ingevoerd uit andere landen in Europa. De auto die ik gekocht heb komt uit Spanje.

De auto is in december 2016 op kenteken gezet maar is van maart 2016. Vrijwel alle auto's die worden ingevoerd zijn voorzien van een CVT versnellingsbak met mogelijkheid van handmatig schakelen. Als extra voorziening zitten er ook schakelflippers achter het stuur om de 7 bak met de hand te bedienen. In standje automatische zoekt de bak zelf het meest geschikte toerental zonder schakelmomenten, als je geen automaat gewent bent gaat er een wereld voor je open, wat een comfort en wat een rust in de auto. Vooral met de caravan op de cruise control een verademing om te rijden.

Vrijwel alle moderne veiligheidsvoorziening zijn bij de Verso aan boord. Het hele pakket staat bekent als Toyota Safety Sense. Verder een achteruitrij camera, automatische verlichting en o.a. Hillstart assist.

Het enige wat er niet standaard op zat was navigatie. Gezien de ervaring met de navigatiesystemen van Toyota was dat geen breekpunt. Ik heb een Garmin navigatie van 100 euro gekocht met gratis levenslange update, het werkt naar behoren.

Het rijden met de Verso is een rustgevende bezigheid, de automaat doet geruisloos zijn werk en de stilte in het interieur is indrukwekkend, het enige wat je hoort is wat windgeruis. Wel is het zo dat de auto wat afstandelijk aanvoelt, als je zelf schakelt heb je toch meer het gevoel dat je een bent met je auto. Nu wordt je veel uit handen genomen, het is een kwestie van gasgeven en sturen.

De Verso is voorzien van 7 zitplaatsen, de achterste 2 zijn verzonken in de vloer en zijn alleen voor kinderen te gebruiken. De achterbank bestaat uit 3 volwaardige stoelen die apart te verschuiven zijn over een lengte van 20 cm. door het omklappen van de rugleuningen ontstaat een vlakke vloer waardoor je de bagageruimte naar behoeve kunt indelen.

1e onderhoudsbeurt

 • 27.500 km

Dit wordt een saaie review, net een grote onderhoudsbeurt gehad, kosten € 380,00. Geen problemen, geen klachten. De auto heeft tot nog toe alle verwachtingen waar gemaakt.

4,8
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (4)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens