Toyota Verso 1.8 16v VVT-i Aspiration 7P (2014)

Uitvoering | Verso 1.8 16v VVT-i Aspiration 7P |
Bouwjaar | 2014 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Probleemloos, verfijnd en comfortabel
Vanaf mijn 18e rijd ik al Japans, met name Toyota. Diverse modellen gereden; van de starlet tot de nieuwste Corolla Hybrid 2.0.
Ivm baanwissel de leaseauto ingeleverd en privé een auto uitgezocht.
Al snel kwam ik bij de Verso uit. Na een proefrit was ik overtuigd. De precieze en verfijnde rij-eigenschappen heeft Toyota ook over de Verso uitgestrooid.
Iedereen kan in een Verso rijden. Zo licht, precies en trefzeker rijdt het. Grote klasse voor de 6-bak, die voortreffelijk schakelt. Behalve Mazda en Honda ken ik geen automerk die zulke fijne versnellingsbakken maakt.
Karakteristiek voor Toyota’s is dat het aangrijpingspunt van de koppeling relatief hoog zit. Dit is geen slijtage van de koppeling maar hoort bij de auto.
Door deze aandrijflijn is deze auto zeer vloeiend en schokvrij te rijden. Dus ook handig voor kinderen met wagenziekte.
De 1.8 VVTI presteert uitstekend. Hij bouwt lekker lineair op. Starten is lopen, zonder gepruttel, inhouden of wat dan ook. Zoals je van een Toyota mag verwachten.
Het verbruik is redelijk. Het is geen zuinigheidswonder, maar 1 op 12 moet haalbaar zijn.
Wat kan ik opmerken over de Verso?
Als ik ga zeuren kom ik op de volgende puntjes:
- Infotainmentsysteem is niet heel snel
- Geluid van de carkit is niet bijstergoed
- Bij koud weer kraakten de rubbers van de stabilisatorstangen. Opnieuw ingevet en toen was het weg.
That’s it!
Zoals in andere reviews aangegeven, waaronder die van de wegenwacht, kun je bijna blind een Verso kopen.
Heeft de auto normaal zijn onderhoud gehad, dan heb je een probleemloze comfortabele auto voor jaren te pakken.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4