Toyota Prius Wagon 1.8 HSD Dynamic Business (2013)
Uitvoering | Prius Wagon 1.8 HSD Dynamic Business |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2017 |
De ideale gezinsauto ! ?
Vorig jaar kocht ik deze Prius Wagon omdat wij ons vierde kindje hebben gekregen en wij dus niet meer met z'n allen in de lease-Skoda Superb (heel groot maar geen 6 zitplaatsen) pasten.
Gezien het betrouwbare imago van deze auto en ervaringen van anderen gewoon deze prima Prius op Marktplaats bij een particulier gekocht. Vergeleken met een dealer houd je dan zo maar tussen de 3.000 en 4.000 euro in je zak! Onderhoudskosten en garantie blijft dan even een gok maar voor zo'n prijsverschil durfden wij dat zeker aan.
De Prius is een ruime, slim ingerichte auto met totaal 7 zitplaatsen, de banken kunnen verschoven worden zodat er veel ruimte is, ook voor onze andere 3 kinderen in de tienerleeftijd. De Prius, in de uitvoering "Dynamic Business", is van alle gemakken voorzien. Je moet even wennen aan de automaat maar dan wil je nooit meer anders.
In de meivakantie met zijn zessen in de Prius naar Frankrijk op vakantie geweest, dakbox erop, bagage erin en rijden maar. Prima ervaring, in bergachtig gebied soms even iets nadrukkelijker het gaspedaal intrappen, maar de Prius gaat gewoon vlot omhoog.
Verbruik tijdens deze vakantie (ca. 2.500 km gereden) was ruim 1 op 13, niet gek voor zo'n zware auto met volle bepakking gewoon met 130 over de Autoroute.
Nu de onderhoudskosten. De Prius heeft ook bij de vorige eigenaren keurig op tijd dealeronderhoud gehad. Bij eerste APK (november 2017) niets aan de hand. Bij het wisselen van de winterbanden 2 nieuwe voorbanden laten monteren. Pas een grote beurt laten uitvoeren. Geen bijzonderheden! Deze auto bewijst dus weer het betrouwbare imago van Toyota.
Zoals ik er nu tegenaan kijk, kan ik deze auto zeker aanbevelen als gezinsauto. Rijdt goed, veel ruimte, gunstig verbruik en onderhoudskosten vergeleken met andere 7-zitters zoals Zafira, Touran enzovoort.
Nog steeds tevreden!
Na bijna 3 jaar Prius Wagon zijn we nog steeds zeer tevreden. Sterk punt zijn de lage onderhoudskosten, inmiddels ruim 40.000 km. gereden en alleen maar de standaard onderhoudsbeurten bij de Toyota dealer, buiten dit slechts één keer een set remblokken en 2 voorbanden. Onlangs nog een rit naar Tsjechië gemaakt, met dakbox erop en 7 personen in de auto, geen enkel probleem en nog een verbruik van 1:12,5 ondanks stevig doorrijden op de autobahn. De Prius Wagon is een ideale gezinsauto en blijft een aanrader voor wie tegen lage kosten een betrouwbare, ruime auto wil rijden.