Toyota Prius Wagon 1.8 HSD Comfort (2012)
Uitvoering | Prius Wagon 1.8 HSD Comfort |
Bouwjaar | 2012 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
tijd voor een review
Na 80000 km eindelijk tijd voor een review.
Na 5 Toyota's was mijn vorige een citroen c4 Picasso 2.0 op gas omdat de werkgever voorwaarden gas voorschreef.
Eind 2012, en na 4 jaar, en de nodige storingen en reparaties zat het leaseleven van de citroen er op.
Gelukkig weer naar Toyota want voor mij is het aller belangrijkste dat hij me nooit in de steek.
Toen ik de auto haalde was het even wennen met de automaat, alhoewel een Citroen met een EB6V went nooit. Maar gezien mijn ervaring in een ver verleden met een daf 33 wist ik wat me te wachten stond.
Als je met beleid gas geeft went het snel en eenmaal op snelheid is hij heerlijk stil.
Wegligging is prima, evenals de rechtuit stabiliteit.
Ik heb de 3e rij stoelen er direct uitgesloopt ( het verwijderen van de stoelen was een meerprijs van 500 euro ????) en het vervolgens netjes afgewerkt met spaanplaat en tapijtje. Gevolg een zee van ruimte, echo.
Verbruik is tot nu toe 1 op 18, een keurig gemiddelde aangezien ik mij voornamelijk op het linker rijgedeelte van de weg begeef. Als ik echt mijn best doe ( binnen de max snelheden) dan haal ik 1 op 20.
En tja over de beurten en mankementen kan ik kort zijn. NUL
Ik neem de auto binnenkort particulier over en heb me voorgenomen om hem heeeeel lang te houden.