Toyota Prius Wagon 1.8 HSD Aspiration (2013)
Uitvoering | Prius Wagon 1.8 HSD Aspiration |
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Toyota Prius Wagon een saaie auto?
Ik heb nu een aantal dagen mijn nieuwe leaseauto in bezit. De 14% regeling speelde daarbij financieel duidelijk een rol. Door deze constructie kan ik toch een redelijk grote auto rijden, hem nog leuk aankleden ook en bespaar ik netto 150,- euro per maand ten opzichte van mijn vorige auto (Dodge Journey).
Wat mij nu al positief is opgevallen is de stilte in het interieur (ook nog steeds als de CVT zijn werk doet).
Door de grote 18" wielen is de stabiliteit beter als met de standaard uitvoering.
Je moet wel wennen aan de andere rijbeleving (of is het geen beleving?).
Nadelen zijn de bekende: plastic krasgevoelig, verbruik.
Mijn zoon zij dat hij niet lijkt op een prius, misschien is dat wel het beste compliment om je te onderscheiden van de massa.
Zoals mijn ervaring is bij alle autodealers is het erg lastig voor de verkopers om mee te denken met de klant als deze afwijkende zaken op de auto wil. De ene verkoper wil nog wel even google 'n of iets kan, de andere kijkt niet verder dan de Toyota optielijst. Jammer, daar zit volgens mij de toegevoegde waarde in.
Op naar de eerste 15.000 km.