Toyota Previa 2.4 16v VVT-i Linea Sol (2000)
Uitvoering | Previa 2.4 16v VVT-i Linea Sol |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Deze auto heb ik nu bijna 3 jaar. De pluspunten van deze auto zijn:
Fijne motor, loopt soepel. Het schakelen gaat ook vrij gemakkelijk. Verder heb je veel ruimte in de auto. Alle achterstoelen (captain seats) zijn van redelijke tot goede kwaliteit. Ze zijn wel erg zwaar als je ze eruit wilt tillen. Voorstoelen zitten goed alleen jammer dat je de bijrijdersstoel niet uitgebreid kan instellen. De auto is ook vrij stil, goed geisoleerd dus. Schuifdeuren is ook ideaal, vooral met kinderen. Dit is echt een auto voor lange reisafstanden. Op vakantie geweest naar italie, zuid frankrijk. Rijdt goed, ook in de bergen in zwitserland. Olieverbruik is nihil.
Natuurlijk zijn er ook minpunten.
Achterklep auto kraakt.oplossing? klep strak afstellen en het kraken wordt een stuk minder. Tevens vind ik de afwerking v/h dashboard niet echt fantastisch. Naden sluiten niet overal mooi aan. Stuurbekrachtiging vind ik iets te licht. Koppelingspedaal is te zwaar, had lichter gekund. Stoelen eruithalen gaat vrij gemakkelijk, erin zetten wat lastiger.
Aircoleiding rechts van voor naar achteren is vervangen. Leiding was gaan lekken. Kosten 300 euries. Verder geen mankementen, alleen het gebruikelijke onderhoud.
luchtmassameter
Motorstoringslampje(luchtmassameter) is weer gaan branden. Garage zegt dat ik er mee kan door rijden. Ik merk niet dat de auto nu anders rijdt.Misschien laat ik de lmm nog een keer schoonmaken.
We zijn weer een jaar verder. Geen problemen gehad met de Toyota previa. Rijdt nog steeds goed.Bij bijzonderheden meld ik me weer.