Toyota Land Cruiser 90 Wagon 3.0 D4-D Executive (2001)
Uitvoering | Land Cruiser 90 Wagon 3.0 D4-D Executive |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Land Cruiser is echt een beul van een auto, vooral met de dikke diesel in het vooronder. Je hebt genoeg vermogen voor de tussensprints en bij het inhalen. hij rijdt zeer comfortabel, alleen in bochten wil hij nog wel een beetje overhellen. Er zit een automaat in met 4 versnellingen, en die doet z’n werk goed, hij hangt goed op het gas en als je om een kick-down vraagt krijg je er meteen een.
Ik rijd met deze auto 1 op 7 in de stad en á 1 op 9 op de snelweg, ik vind dit redelijk voor een auto van dit formaat.
De auto staat goed z’n mannetje in het terrein.
Ook op wintersport in de sneeuw brult hij door de sneeuw heen en heb ik nog nooit sneeuwkettingen nodig gehad, ook niet toen er 10 cm verse sneeuw op een bergweg lag en waar ik omhoog moest.
Kortom: super auto!
Het enige nadeel is dat het geen Mercedes-Benz is, dat blijft toch wel DE echte auto. Ik mis toch wel die ster voorop.
Hierna denk ik aan een nieuw model M-klasse want bij het vorige vond ik de rij-eigenschappen niet zo fantastisch, daarom ben ik voor deze Land Cruiser gegaan.
Maar de rij-eigenschappen van dit nieuwe model M-klasse zijn er een heel stuk op vooruit gegaan.
Alleen normaal onderhoud. (Banden gingen 100.000 km mee!)
Nog nooit een probleem mee gehad!
Alles werkt fantastisch op deze auto en hij is echt niet kapot te krijgen!