Toyota Corolla 1.6 Linea Terra (2000)

Toyota Corolla

UitvoeringCorolla 1.6 Linea Terra
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2007

Ik heb zoals jullie zien deze auto nog niet zo lang. Ik heb deze auto gekocht om zo goedkoop mogelijk de 40000 km. die ik ongeveer in het jaar rijd af te leggen. Dat ging niet zo goed meer in de Xsara. Ik rijd nu op gas, en rijd ongeveer 1 op 10 er mee. wel opvallend is dat ik met de auto van m’n vader die ook op gas rijdt vorige week stuk zuiniger reed. En dat is nog wel een Laguna Grand Tour uit 2005, ook een 1.6 16V. Maar daar staat tegenover dat ik met mijn auto die 5 jaar ouder is en zo’n 60000 km meer heeft gereden toch heel wat minder rammeltjes en kraakjes heb. En andere Renault kwalen. Frans ben ik toch wel een beetje op uitgekeken. Met de Xsara was ik in 2 maanden €2500,- kwijt aan onderhoud. Daarna weer een jaar probleemloos gereden. Maar begon op gegeven moment in te houden na lange stukken gereden te hebben. Boven 150 was het minder. maar ja dat wil je ook niet altijd rijden.

Wat me wel een beetje tegenvalt is de ruimte. Toch best heel krap vergeleken met de Xsara terwijl het de zelfde klasse is. Zeker met een LPG-tank is het krap.

Wat me ook opvalt t.o.v. de Xsara is de besturing. Erg indirect, er zijn vrachtwagens die directer sturen en nauwkeuriger te sturen zijn. ook vind ik m vrij zoekerig. Voor de rest keurig wat wegligging remmen en schakelen betreft. Dan is het weer een grote vooruitgang.

Zoals het bij Toyota hoort eigenlijk niet. Wel kosten gehad
- zijruit door eigen stomheid (wel heel duur: €295,- bij Carglass)
- En LMV met nieuwe banden omdat ik er vrij laat achter kwam dat ik m had gekocht met winterbanden rondom, Maar ja stiekem staat het wel goed met 15 inch.
- distributieriem, maar ja daar kan de auto niks aan doen.

Verder krijg ik elke keer als opmerking als er door iemand naar gekeken is dat ie nog in perfecte staat is.

update

Even weer het een en ander opschrijven. ben inmiddels weer ruim 20000 km. verder. Er is niet heel veel verandert. Alleen wel of ik een auto van hetzelfde merk zou komen wel wat verandert. Toyota is betrouwbaar maar op heel veel vlakken toch ook wel erg inspiratieloos. uiterlijk, rijgededrag. maar toch petje af voor wat voor auto ze in elkaar hebben gezet. Minder rammels of kraakjes dan de recent aangeschafte Laguna uit 2005 van m'n vader.
Verder nog aardig probleemloos in die bijna 50000 km. welgeteld ruitenbedieningspaneeltje voor de electrische ramen. op de sloop was ik er voor 75 euro vanaf. Normaal zeer prijzig. Verder valt me op dat de auto zeer zuinig om gaat met remschijven uitlaat enz. tot nu toe van die slijtagedelen alleen nog maar de banden hoeven vervangen. Het zoekerige weggedrag waar ik in de vorige review over schreef is wel wat minder met de winterbanden die ik er nu onder heb. Ik heb er nu winterbanden van Vredestein onder zitten. misschien volgende zomerbanden maar kritisch kiezen. Dat is nu Pirelli P6000.

even korte update:

Doet het nog buitengewoon goed. De auto doet het nog steeds erg goed. APK was weer probleemloos. enkele weken terug nieuwe accu.

verkocht

Ik heb de Corolla verkocht. Wel spannend omdat ik er nooit wat spannends mee gehad heb. Nog 1500 euro gekregen voor inruil. Viel niet tegen. Heb nu een opel Astra gekocht. een station uit 2005 op diesel. Wel wennen. Comfort en rijgedrag een heel stuk beter. Maar wel wat meer storingen. Vooral elektronisch.

PRIVATE LEASE Toyota Corolla