Toyota Corolla 1.3 Linea Terra (1998)

autoreview

Toyota Corolla 1.3 Linea Terra (1998)

Signalement

UitvoeringCorolla 1.3 Linea Terra
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf202.000 km
KM-stand laatst228.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Nieuwe toet

 • 202.800 km

Een hele stap. Mijn vierde auto in 23 jaar tijd, dus ik doe er meestal lang mee. Tussen al het moderne autospul hier op AW is dit nogal een primitief gebakje zie ik, maar ik hou van betrouwbaarheid, eenvoud en functionaliteit.

Maar aangezien ik mijn auto vooral veel voor korte stukjes (deeltijdwerk in thuiszorg, verder zzp) en familiebezoek gebruik en ik iets kleiners en praktischers zocht, heb ik voor een 23 jaar oude, nette Toyota Corolla E11 gekozen. Met jaar apk en recent onderhoud/distributieriem en goede banden, voor een vriendelijke prijs.
Van binnen kraakhelder, van buiten wat oppervlakkige krasjes. Roest heb ik niet kunnen ontdekken. De auto mocht even op de brug bij de garage.

De verstelbaarheid van de stoelen en het algehele comfort zijn wat minder dan bij de Audi 80, maar dat was te verwachten. Het karton vanuit de fabriek zit nog in de kofferbak. Ik ga hier zuinig op zijn.

Verder is het echt terug naar de jaren '90 en dat wilde ik ook graag. Handbediende ramen en zelf spiegels verstellen was weer even wennen. Voor je neus drie meters: snelheid, benzine en temperatuur. Het 1.3 zestienkleppertje is snel op temperatuur en de verwarming dus ook.
Lekker zuinig; ik haal op dit moment ongeveer 1 op 15,5. Vlot genoeg naar mijn zin. Typisch Japans is ook dat je de motor stationair nauwelijks hoort en dus moet oppassen dat je niet opnieuw probeert te starten (met knarsgeluiden van de startmotor als gevolg)

De oude Audi is nog in bezit en doet het gewoon. Ik heb nog niet besloten wat ik er mee ga doen. Staat wel te koop nu. De auto is redelijk in orde en nog een jaar gekeurd.
Ik heb mij qua waardering een beetje op de vlakte gehouden, want pas een kleine duizend km gereden nu.

multiriemen

 • 205.600 km

Onlangs fors moeten investeren in de Corolla. De beide multiriemen vervangen. Ik piepte laatst het halve dorp wakker op een zaterdagochtend. Vaste garagist om raad gevraagd. Twee nieuwe riemen laten komen. Had ze er waarschijnlijk zelf ook wel op kunnen zetten, maar ze deden dat even voor me. Schade: enkele tientjes.

Wel een roestplekje bij de wielkast achter ontdekt en gemerkt dat die aardig vol slik en prut gaan zitten. Maar ja, 23 jaar is niet nieuw meer.

Qua zit is deze auto wat minder comfortabel dan de Audi 80. Ook een stukje lager qua instap. Qua praktisch gebruik wel weer geweldig. Soms lijkt de Corolla op een rijdende kringloopwinkel.

jaartje apk erbij

 • 212.900 km

Gisteren gekeurd. Ik doe dit meestal zo'n twee maanden voordat de vorige apk afloopt, zodat ik bij eventuele afkeur nog even respijt heb. Lampje vervangen, beurtje en radiateur laten vervangen, want de oude lekte al wat. Ik had zelf gezien dat ie er niet best aan toe was.

Niet gek voor een auto van bijna 24 jaar oud. Verder dit jaar dik 10.000 km gereden zonder klachten. De stoelen konden beter, maar verder een praktisch en fijn autootje. Op langere afstanden is ruim 1 op 17 haalbaar.

weer apk gekeurd, saaaaai

 • 228.000 km

Mijn bijna 25 jaar oude Corolla is onlangs zonder aanmerkingen of adviespunten door de apk gerold. Gelijk beurtje laten geven. Wel vier nieuwe banden, maar dat reken ik het autootje niet aan.

Enorm praktisch en fijn autootje. Start altijd, tenzij je de lampen laat branden (zoemertje kapot). Een deur gekocht voor in huis? Past erin. een fiets? Ja hoor, gaat ook. De stoelen zijn niet super, maar een kussentje maakt veel goed.
Verbruik in de warme maanden 1 op 17, 's winters 1 op 13 a 15

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (10)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens