Toyota Corolla 1.6 Linea Terra (1998)

autoreview

Toyota Corolla

Signalement

UitvoeringCorolla 1.6 Linea Terra
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar1998
Jaar van aanschaf2017
KM-stand bij aanschaf174.231 km
KM-stand laatst174.231 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Aankoop

 • 174.231 km

Tja dit moet hem worden, een Corolla E11 van € 600 volgens de vraagprijs. Particulier verkocht, in een uithoek van het land. Het was al snel duidelijk dat de auto de schoonheidsprijs in ieder geval niet zal winnen: De vorige eigenaar had naar eigen zeggen een hert aangereden waarna de motorkap en het spatscherm aan de passagierszijde vervangen zijn met Chinese exemplaren. Schijnbaar bevond de beste man zich hierna in een creatieve bui want hij had deze met een spuitbusje zilver gespoten, terwijl het plaatwerk al op de auto gemonteerd was wel te verstaan. Na een wat nadere inspectie bleek er een flinke roestplek te zitten bij de wielkas net onder het tankdopklepje. Ook viel de blanke lak op een aantal plekken eraf en was er een flink stuk aan de dorpel gelast. Het was me al snel duidelijk waarom er zo een lage prijs gevraagd werd voor een auto met een relatief lage kilometerstand, maar op een één of andere manier zag ik toch iets in de Toyota.

Na een testritje gemaakt te hebben voelde ik mij al een stuk beter bij de auto, vergeleken met de Twingo met 58 PK leek de Corolla met 110 PK wel een racewagen, ik kon gewoon inhalen op de snelweg! Onderweg waren we nog even gestopt om in alle rust eens onder de motorkap te kijken en de technische kant van de auto eens wat meer onder de loep te nemen. Kurkdroog. Ik overdrijf niet, geen enkel spatje olie te bekennen onder de kap, en dat voor een auto van 20 jaar is toch minstens prestigieus te noemen. De riemen zagen er minder goed uit en leken zelfs nog de originele te zijn, en ook de olie was zwarter dan menig stuk houtskool. De remmen leken net vervangen te zijn en ook de koppeling was volgens de beste man net nieuw (waarom je dan niet meteen de olie vervangt is voor mij een mysterie, maar goed).

De APK liep wel binnen 2 maanden af dus dat was wel even een puntje, maar behalve de banden scheen alles in orde te zijn. Toen we eenmaal terug waren bij de verkoper liepen we nog eenmaal rond de auto (Met een moeilijk gezicht natuurlijk), uiteindelijk na nog eens tegen het roest aangetikt te hebben en met een afkeurende blik onder de motorkap gekeken te hebben besloot ik een openingsbod te doen. € 400. Ik had nauwelijks mijn zin afgemaakt of de verkoper zei al deal. Zo makkelijk had ik het niet verwacht, en om eerlijk te zijn gingen er wat alarmbelletjes bij me af. Was er ergens een probleem die ik niet gezien had? Stond de auto op het punt van overlijden? Tja, de tijd zal het zeggen, de auto rijdt voor € 400 in ieder geval fantastisch.

3,0
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Toyota Corolla

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens