Toyota Corolla 1.6 GTSi (1998)
Uitvoering | Corolla 1.6 GTSi |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
---VERKOCHT---
Ter vervanging van mijn Corolla 1.3 GXI uit 1996 (zie mijn andere MyReview) deze Corolla 1.6 S gekocht; de Corolla beviel en bevalt goed.
Mijn eisen die ik stelde aan de auto ter vervanging van mijn vorige Corolla leken eerst wel onmogelijk. Ik wou graag een Corolla met de ronde kikkerogen (bj. 1997-2000) en dan ook nog geen rode, een trekhaak, met airco, elec ramen, het liefst met lm-velgen en ook graag het gtsi uiterlijk, maar dan met het interieur van een G6 uitvoering omdat het halfleder van de GTSI bij 99% te erg is verweerd en niet meer netjes.
Ik had bij mijn zoektocht de hoop al opgegeven, omdat zowel de Terra, Luna als GTSI uitvoering niet voldeden aan mijn eisen.... totdat ik toevallig rondsurfend over internet bij een dealer mijn huidige auto tegenkwam die wél aan alle eisen voldeed, en ook nog eens in de mooie blauwe kleur was :D Het bleek een S uitvoering te zijn, een tijdelijk actiemodel geweest. Deze uitoering is blijkbaar zo weinig verkocht dat hij niet eens in de autoweek lijst voorkomt van beschikbare uitvoeringen.
Inmiddels in 3 maand tijd een 15.000 km’s bij op de klok gezet zonder rare problemen, ook de vakantie naar Kroatië is probleemloos verlopen. Heerlijk zo’n 1.6 motor in combinatie met de airco :)
Over de wegligging en motorisch gebied heb ik eigenlijk maar weinig te vertellen, het rijdt gewoon perfect. Andere mensen zeggen veelal dat er een heerlijk soepel schakelende versnellingsbak in licht, motorisch loopt ie erg lekker, ligt strak op de weg en dat de auto redelijk licht maar wel direct stuurt.
Het verbruik is hier erg sterk afhankelijk van het rechtervoetje. De vakantie naar Kroatië gemiddeld 1:12,2 gereden over 3600 km met een pittige rijstijl.
Hier in Nederland rij ik in de zomer bij langere afstanden rond de 1:15.
Bij kouder weer, en kortere afstanden zit dit rond de 1:12 à 1:13.
25-08-2007: 166789 km
Eigenlijk alleen het nodige onderhoud gehad aan de auto, wat al bekend was bij aanschaf: (de gebruikskosten scoren een 3, omdat ik t.o.v. de kilometers nu redelijk wat kosten heb gemaakt, in de loop der tijd moet dit beter worden. De auto kan er nu wel weer 100.000 km vooruit)
- Vervangen distributieriem + spanrollen
- Kleine beurt
- Gasklephuis reinigen
21-09-2007: 168800 km
- 1 lampje van de middenconsole verlichting heeft het begeven. Eenvoudig zelf te repareren door even 2 schroeven los te draaien en een nieuw lampje in te zetten.
01-01-2008: 175365 km
- Geen problemen gehad. Onlangs kleine beurt laten uitvoeren, en daarbij kleine kanttekening gehad dat er een klein gaatje in de uitlaat zit. Maar voorlopig kan deze nog even mee dus verwacht ik de eerste 15.000 geen updates te hoeven doen.
02-03-2008: 179152 km
- Eind januari als extraatje Xenon verlichting op de auto gemonteerd. Bevalt werkelijk heerlijk.
05-04-2008: 182120 km
- Linker stadslichtje kapot. Als ik dit moet melden zegt dat genoeg over de problemen die ik met de auto heb ;). Kwam eigenlijk wel goed uit, want nu zijn ze vervangen voor LED’s die passen bij de Xenon.
22-05-2008: 185387 km
- Vandaag de auto exact 1 jaar in mijn bezit. De auto bevalt nog steeds voortreffelijk. In 1 jaar wel 33.701 km gereden, terwijl ik 12.000 tot 15.000 had verwacht. Aankomende zomer ga ik beginnen met werken, dus wellicht gaat dat een noodgedwongen overstap naar een dieseltje betekenen. Maar de auto
05-07-2008: 189120 km
- Vandaag de auto verkocht! Er komt nu een Ford Focus wgn 1.6 TDCI Futura met 109 pk. Ook daar zal ik zeker een review van gaan schrijven!
- Geknapt boutje van de uitlaatbeugel.
Voor het overige is het eigenlijk alleen maar onderhoud
- dis. riem vervangen
- gasklephuis gereinigd
- 1 lampje van de middenconsole verlichting defect.
- linker stadslicht kapot.
- 2 nieuwe voorbanden
- originele uitlaat vervangen (na 10 jaar en 184.500 km)
- bougies vervangen
Lijkt me dat het genoeg zegt als ik moet vermelden dat er een stadslichtje kapot is en een lampje van de middenconsole verlichting ;)