Toyota Corolla 1.4 D4-D Linea Sol (2004)
Uitvoering | Corolla 1.4 D4-D Linea Sol |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
Rijden met verstand
Corolla 1.4 D-4D sol
Kenteken nov. 2004. Gekocht in jan. 2007 en nu dus bijna 4 jaar in bezit.
Bij aanschaf 30.000 km gereden en nu is de teller de 120.000 gepasseerd.
Rijden en zitten
De sol uitvoering is fraai afgewerkt van binnen en compleet. Ik ben 1,82m en kritisch en gevoelig voor een goede stoel. In het begin enige twijfel over de stoel maar ik moet bekennen nooit last van mijn rug of andere zitklachten te hebben gehad. Wel vind ik de positie achter het stuur op de één of andere manier niet optimaal, ook al kan je in het 2005 model wat ik heb het stuur naar je toe halen (een must volgens mij). Vering en demping zijn comfortabel en ook het geluidscomfort vind ik erg goed. De motor is amper hoorbaar op normale snelheden en snort aangenaam voort. Ook wind- en weggeluid wordt goed gedempt. De kracht van de motor vind ik slechts aan de magere kant met 4 personen aan boord en een enorme skibox op het dak. Als minder positief zou ik de onsportieve wegligging willen noemen, die bestaat uit enigszins overhellen in de bochten en weinig “strakheid”. Het is allemaal gewoon weinig spectaculair.
Kosten
Ik rijd ongeveer 1:20 met de auto. Met Veel korte stukken erbij gaat het richting 1:18,5.
Gebreken aan de auto zijn er niet geweest in de afgelopen 90.000km, ik kan slechts 1 kapot dimlichtlampje bedenken. Wel heb ik altijd de beurten om de 15.000km aangehouden. Accu-remschijven en blokken-alles nog origineel.
De onderhoudskosten bestaan bij mij dus alleen uit werkloon, vloeistoffen, filters, ruitenwissers en banden.
Conclusie
Ik heb al veel auto’s gehad, o.a. vw golf-jetta-passat, peugeot 205, ford focus, mercedes E200, nissan sunny en toyota avensis.
Deze corolla vind ik weinig spannend, maar wel erg goed en comfortabel.
Naar mijn gevoel (en cijfertjes) de beste auto die ik tot nu toe heb gehad.