Toyota Avensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra E (2001)

Toyota Avensis
Toyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota AvensisToyota Avensis - interieurToyota Avensis - interieur

UitvoeringAvensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra E
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001

olie verbruik

toyota advensis 16vvti 2001

Aller eerst wil ik even zeggen dat ik uitermate te vrede ben met mijn advensis. Ik las hier op het forum een stukje ook over een advensis 16vvti Bj. 2001 geschreven op 31-12-2009 door Volkan Dz
die schreef dat het een geweldige auto is zuinig in verbruik maarwel veel plie verbruik 1liter op 1500km.
Dat probleem heb ik ook gehad bij ongeveer 85000km ik heb daar op mijn auto laten nakijken en toen kwam men tot de conclussie dat de 2e cilinder onrond was .Ik heb toen navraag gedaan en men zei dat ik contact met de dealer moest nemen omdat er in de eerste serie vvti motoren een fout zit waar door de auto te warm word en daardoor er een groot verbruik van olie ging optreden .
Ik heb daarop kontakt op genomen met de importeur van toyota en kreeg te horen dat ik naar de dealer moest gaan en die zou dan een olie test doen om tekijken hoe groot dat probleem was.Dat heb ik gedaan ben naar de dealer gegaan waar ik de auto heb gekocht die had inmiddels al bericht van toyota gehad en toen hebben ze een test gedaan ze hebben het olie pijl goed gezet ik moest toen 1500 km rijden en dan terug komen gedaan ze hebben alles opgemeten toen weer olie bij gevuld en weer 1500km gereden. men kwam tot de conclusie dat hij inderdaad te veel olie verbruikte daarop hebben ze het hele draaiende gedeelte van de motor vervangen ofwel bijna een geheel nieuwe motor en dit alles was gratis heeft me niets gekost en dit terwijl de auto toch al 6jaar oud was.
Sinds dien heb ik geen olie verbruik meer gehad de auto is perfect.
Het blijkt dat je dit moet weten om geholpen te worden mar als je er dan melding van maakt en het klopt dan wordt je zeer correct geholpen mijn dank aan toyota ik heb er heel veel plezier van.
Ik ben het daarom helemaal eens dat dit een goede auto is die niet veel onderhoud en kosten heeft.