Toyota Avensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2001)

autoreview

Toyota Avensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra (2001)

Signalement

UitvoeringAvensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2010
KM-stand bij aanschaf276.000 km
KM-stand laatst280.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Toyota Avensis 1.6 16v VVT-i Linea Terra

 • 280.000 km


Ik was op zoek naar een tweede auto en kwam via via op het spoor van een Avensis uit 2001 bij een particulier voor een bedrag van EUR 1.500. Gezien de reputatie van deze auto en de vraagprijs was ik al om voordat ik de proefrit had gemaakt, maar ook op mijn hoede want goedkoop blijkt vaak duurkoop. Toen bleek dat de eigenaar al jaren gepensioneerd was en het merendeel van de km op zijn naam had staan was ik toch overtuigd, altijd netjes in gereden dus. Natuurlijk wel pro forma die proefrit gemaakt. De auto reed prima.
Ook de volledige onderhoudshistorie was aanwezig, ik heb alle facturen kunnen inzien en dat waren er niet veel. De auto is altijd Toyota dealer onderhouden en er zijn nooit bijzondere kosten gemaakt. Wel kreeg ik mijn bedenkingen bij de km stand met zo weinig onderhoudskosten, er stond al 276.000 op de teller, maar ja voor een dergelijk aankoop bedrag mogen er wel wat kosten bijkomen.
Overigens viel me bij de proefrit iets bijzonders op, er zat een pleister op het dashboard. De eigenaar vertelde mij dat uitlaatgas sensor kapot was waardoor het controle lampje bleef branden maar met de uitlaat en katalysator niks mis was. Vervanging zou 300 euro kosten, een pleister was een wat goed koper alternatief. Met opgetrokken wenkbrauw en een lach besloot ik tot aanschaf over te gaan. De eigenaar vertelde me daarnaast ook nog dat je eigenlijk bij iedere tankbeurt een litertje olie moet bij vullen. Ik dacht alleen maar voor de motor zorgt hij dan wel weer heel goed.
Verassend genoeg bleek de heer gelijk te hebben en verbruikt deze auto schrikbarend veel olie, zeker een liter op 1500 km. Na enig zoekwerk op deze site blijkt het een bekend euvel te zijn wat meer voorkomt bij deze motor uit dit bouwjaar.
Inmiddels de auto beter leren kennen. In het interieur zijn duidelijk de gebruikssporen te vinden. Het klepje tussen de twee voorstoelen bleek met tape te schanieren. Ook het klepje voor de zonnebril boven voor is afgebroken, zonnebril komt nu inclusief klepje. Erger misschien nog is dat ik een gatje in de bekleding van de bestuurderstoel heb gevonden, midden achteraan van het zitvlak. Gewoon doorgesleten en ik moet nu oppassen dat het niet verder scheurt. De rest van de auto ziet er nog perfect uit, alles werkt en vertoont nauwelijks slijtsporen.
Bij het rijden viel mij op dat vooral bij koude motor het schakelen wat lastig gaat. In het begin veel kracht gezet om naar zijn twee te gaan, ik weet nu dat je soms even rustig moet wachten en dan valt die er vanzelf in. De motor is voldoende vlot voor in de stad waar vooral de km zullen worden gereden. Met de airco aan vind ik hem overigens wel te weinig power hebben. Je merkt echt het verschil in vermogen.
Ik verwacht er tussen 6 en 8 duizend km per jaar mee te gaan rijden en Ik calculeer wel wat onderhoud in inclusief een wat grotere post. De vorige eigenaar heeft hem ook om die reden de deur uit gedaan. We zullen zien of het een duurkoop is geworden. Zal van tijd een update geven of een Avansis met zoveel km op de teller nog steeds een verstandige aankoop is.4,0
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  3
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

Lezersreacties (5)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens