Suzuki Vitara (2021)

Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021

Vitara 1,4 turbo als caravan trekker

Bij deze ben ik teleurgesteld van de Vitara wat betreft de trekkracht en de belading .
De Vitara heeft een vermogen om 1500 kg trek gewicht vermogen hebben ,maar de auto is daar niet goed op voorbereid.
De achter veren zijn te slap om een Caravan met een kogel druk van 75 kg 2 personen en ongeveer 120 kg
Op de achterbank en kofferbak .
De caravan is uit gerust met ATC en een speciale koppeling om zoveel mogelijk de zuigkracht van de vrachtwagens te ontwijken .
Verschil hoogte achter banden nog maar 4 a 5 cm
Voor een verschil in hoogte 12 tot 13 cm.
Waardoor het heel slecht rijden was en er weinig grip op de voorwielen was .
De snelheid boven de 80 km was dan ook niet haalbaar en zelfs gevaarlijk.
Zeker bij een nat wegdek.
Ik heb mijn dealer hier over geïnformeerd en in Klagenfurt Oosterijk nog bij een andere dealer geweest om te vragen of het mogelijk is om wat zwaardere veren te kunnen monteren,was niet mogelijk ,dit was standaard .
De volgende oplossing is als volgt ,
Verkoopt een dealer een trekhaak bij de auto zet er dan verzwaarde veren onder zodat de trekkracht van 1500 kg
geen probleem mag wezen.
Op dit punt ben ik erg teleur gesteld en van mijn dealer heb ik nog niets gehoord.
Ik zal zelf een oplossing moeten gaan zoeken om het op te lossen
Hier voor had ik een Suzuki Grand Vitara en eigenlijk voldeed die prima 10 jaar oud en 90.000 km gereden .
Maar we wilde gewoon iets ander ,
Spijt ,ja nu eigenlijk wel.

PRIVATE LEASE Suzuki Vitara

Suzuki