Suzuki Alto GL (1987) #3

UitvoeringAlto GL
Bouwjaar1987
Jaar van aanschaf2006

Deze auto is een probleemloos vervoersmiddel. Gekocht na een te veel benzine slurpende Saab. Jeetje wat is dit een grappig karretje, we zijn er net mee naar Noorwegen en Zweden geweest en deze witte driedeurs heeft 7000km gereden. We zijn ermee tot boven de noordpoolcirkel geweest!

De achterbank is op te klappen en dan past er ook nogal wat in. Ik ben 1m95 lang en pas prima in deze auto. Een verbruik van 1 op 18 gemiddeld is prima te doen met mijn startersbudget. Het enige wat er kapot is gegaan is de thermostaat maar dat kostte maar 65€. Verder is er in de 18.000 km nog niks mis mee gegaan. Ik weet niet wie deze auto heeft gehad, maar hij heeft echt in de schuur gestaan want hij ziet er echt nieuwig uit, terwijl ie toch al best oud is! Ik vertrouw dit karretje terwijl de vaste lasten en aanschaf/onderhoudsprijs echt om te lachen zijn.

update 28 januari 2007:
Nu, na meer dan 30000km in nog geen jaar, is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht. Ook in het koudere weer start de SUUS prima en volstaat een choke bij koude motor. Geen noemenswaardige problemen gehad verder. Laat me nooit staan, dit bakkie.

thermostaat bij 130000 km; kosten waren 65€

Nu bij 145.000 km; Grote beurt gehad na 23.000 km. Er moesten achter twee remvoeringen worden vervangen en de remcylinders, daardoor kwam de grote beurt op 420€ uit. Jammer maar hij doet het in ieder geval weer een tijd. Ik rijd er ook erg veel mee.

7,0