Subaru Legacy 2.0 GL (1994)
Uitvoering | Legacy 2.0 GL |
Bouwjaar | 1994 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Heb er nu zo"n dertigduizend km"s opzitten met deze wagen en, uiteraard geen enkel probleem tegengekomen. Enorm verschil met mijn vorige auto is een veel betere wegligging en geen roestvorming.
Vooral de viertrapsautomaat is een genot; schakelt supervlot en onmerkbaar.
Zoals iedereen onderhand wel weet doet Subaru niet onder voor Toyota qua betrouwbaarheid maar ze zijn vaak wel een stuk goedkoper. Heb er toch een gevonden met exceptioneel lage kilometerstand (50000 in acht jaar!) hij ziet er dus van binnen als nieuw uit. Gezien mijn huidige rijstijl en de betrouwbaarheid van de auto moet ik nog zo"n twintig jaar mee kunnen rijden. Cito in Rotterdam heeft een Legacy in onderhoud die er inmiddels 600.000 km op heeft zitten zonder mankementen.
Pas voor een APK naar een Mercedes specialist in Rotterdam geweest (was goedkoper) die monteurs waren verrast door de staat van een tien jaar oud ’Japannertje’. Uiteraard de keuring glansrijk doorstaan en ook de dropvolgende RVW steekproef!
Enige minpuntjes:
-afdekkapje buitenspiegel afgebroken
-centrale vergrendeling passagierzijde slecht
-krakend dashboard bij snel optrekken
geen problemen