Subaru Impreza 1.6 GL AWD (1999)
Uitvoering | Impreza 1.6 GL AWD |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2016 |
Impreza 1,6gl awd
Na een moeilijke periode afgesloten te hebben werd de aanschaf van deze sedan mogelijk.
Anderhalf jaar in bezit gehad en in die tijd ook veel reperatie's laten doen : ongeveer 1000 euro...meer dan het onderhoud van de witte plus en de subaru oldtimer in 4 jaar bij elkaar opgeteld.
Stond bij aanschaf op 4 ongelijke banden : funest voor je aandrijflijn...
Verholpen door 4 16inch wrx velgen met nieuwe banden er op...
Auto ook wat opgeleukt met spatlappen achter onder de bumper en mistlampen.
Bleek ook een schadeverleden te hebben : alle deuren waren vervangen getuige het afwijkende kenteken wat in de ruiten stond gegraveerd.
Roestwerk laten repareren , lekke brandstofleiding , kapotte radiateur , remklauwrevisie, zaakje rondom de afneembare trekhaak hersteld , nieuwe voorruit , een accu die de geest gaf en inbraakschade.
Door die inbraak er achter gekomen dat er in de bijrijdersdeur een slot zat die niet bij de auto hoorde maar uit de donor kwam..
Ondanks al die problemen toch wel plezier gehad aan deze auto : mijn eerste met All Wheel Drive.
Ook als betrouwbaar ervaren
Pluspunten : de 1,6 (70kw/95pk) uit 1999 is wat soepeler dan zijn voorganger uit 1994 (66kw/90pk)
Olieverbruik minimaal : zo'n 1 liter op 15000km
Zeer betrouwbaar!
Minpunten : met AWD redelijk dorstig , bij hogere toerentallen zuiniger : het 'nieuwe rijden' werkt averechts met subaru boxers
Uiteindelijk verkocht omdat mijn vrouw weigerde in deze auto te rijden en omdat de blauwe plus uit 2005 op ons pad kwam.
Inmiddels staat deze wagen op de sloop omdat de eigenaar na mij 'm in goed 4 maanden volledig in de vernieling heeft gereden.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties4