Smart roadster 45kW (2003) #3
Uitvoering | roadster 45kW |
Versnellingen | 6, Semi Automaat |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Sinds april 2008 heb ik deze Smart Roadster.
Ik had mijn Seat Arosa van bouwjaar 1997 ruim 5 jaar in bezit en de km-stand begon al op telopen naar 95.000km mijn streven is altijd de auto weg te doen voor de 100.000km. Ik had dit keer een ruim butget en was op zoek naar een auto die je niet net zo als een golf op iedere hoek van de straat ziet staan. Een Mercedes sprak mij ook wel aan maar na wat kijken bleek de SLK ook wel redelijk populair te zijn. Ik wist dat Smart van Mercedes-Benz was en ben daar naar gaan kijken. Ik kwam bij autosmeeing in Almere (goede service) deze Smart Roadster tegen met mooie wielen niet de standaart 3 spaaks wielen maar de smart spinline velgen orgineel van Smart. Deze auto had toen pas 37000km en dat is aanzienlijk weinig. Ik vond de kleur Zwart ook erg mooi en heb besloten deze Smart Roadster met hardtop te kopen. De auto reed vanaf de eerste dag meteen heerlijk, alleen wat ik wel jammer vond is dat er een stoffe intrieur in zat.
Ik ben gaan kijken naar een auto bekleder die ook leer deed. Ik kwam terecht bij BNS (een Prima bedrijf.) en vroeg ofzij een speciaal ontwerp hadden voor mijn Smart en ze hadden een ontwerp van Judiht Osborn wat een prachtige kleuren combi had van rood aan de zijkant en zwart in het midden en ook kruislinks gestikt ik heb dit gedaan en ben daar zeertervreden over. Mijn Smart gaat de komende 10 jaar niet weg. Helaas de 10 jaar niet gehaald. Mijn vrouw rijd voornamelijk in de auto en veel in de stad dan echt een heerlijke auto. Maar op grote weg is hij ook perfect behalve als je er uit moet, het zit comfort is niet optimaal voor lange ritten daar is de auto natuurlijk niet op gebouwd. Ook presteerd hij erg goed op de grote weg. Na nu dik 1.5 jaar is het besluit genomen, we gaan afscheid nemen van de Smart. Mijn vrouw wil snel en makkelijker open rijden dus de keuze is gevallen op de Mercedes SLK Van 2002 met 40.000km bij de dealer de 18e gaat ze hem ophalen. Het is dan ook zo dat de smart alleen weg gaat omdat het dak onhandig is voor mijn vrouw omdat ze nog al klein is {1.60} en het dak er niet zelf uit kan halen. Zij vind het als nog erg vervelend nu al afscheid te moeten nemen van haar altijd trouwe smartje. Gelukkig komt er dan ook een goede en mooie vervanger voor. Als we een Smart hadden met Soft Top en grotere bagage ruimte hadden we hem echt veel langer gehouden. Maar het gaat niet langer ivm met boodschappen en andere spullen. Mijn vrouw rijd met boodschappen en andere grotere spullen dan nu ook in mijn CLK is niet erg maar ze vind het zelf makkelijker een grotere auto te hebben. Ook de aandacht en reactie's die je op de smart kreeg waren geweldig nog nooit zo'n leuke auto gehad met zo'n hoge fun factor! Smart we zullen je missen maar het kan even niet anders.
Veel problemen gehad met de centrale deurvergrendeling, even naar Centraal mercedes & smart in Alkmaar en weer gerepareerd.