Smart roadster 60kW (2003) #5

autoreview

Smart roadster 60kW (2003) #5

Signalement

Uitvoeringroadster 60kW
Versnellingen6, Semi Automaat
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2014
KM-stand laatst0 km
Lezerswaardering: 91%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Owja, is dat een smart.....

-Update april 2015.
Nog steeds geen enkel probleem ondervonden met de Roadster, viel te verwachten maar het blijven eigenwijze auto's. APK verliep probleemloos, enkel twee nieuwe knipperlichtjes en een remcilinder vervangen, ook dit bevestigd mijn keuze door deze af te nemen via een vertrouwd adres, BAS in Lunteren!
De lol is er nog steeds, ontzettend lekkere plezier kilometers gemaakt, maar toch wegens praktische redenen verkocht.
-
-Update september 2014.
Geen enkel probleem ondervonden met de Roadster, viel te verwachten maar het blijven eigenwijze auto's. Dit bevestigd mijn keuze door deze af te nemen via een vertrouwd adres, BAS in Lunteren!
De lol is er nog steeds, ontzettend lekkere plezier kilometers gemaakt, bijna alle ritjes open kunnen rijden!
-

Na twee maanden nu maar eens de review van mijn Roadster, zoals de titel vermeld nog steeds een veelgehoorde opmerking na de introductie 10 jaar geleden....verklaarbaar aangezien de productie maar twee jaar heeft plaatsgevonden 2003-2005.

Enfin,
een uitgebreide zoektocht eind 2013 heeft me niet gebracht waar ik uit wilde komen, een smart Roadster Coupé die optisch niet 100% is maar motorisch wel. In die zoektocht wel mijn Witte 451 tegen het lijf gelopen en daarin gaan rijden met veel plezier.

Echter de kriebel bleef en via BAS in Lunteren ben ik aan mijn huidige Roadster gekomen, geen Coupé wel de 60kW, mooi van binnen, netjes van buiten, velgen minder, cruisecontrol, navigatie etc maar wat veel belangrijker is een frisse motor en overcomplete onderhoudshistorie, in 2011 compleet gereviseerd en inmiddels 45000 km gelopen met daarbovenop het 'OK en goed bevonden' afleverpakket van Frank!

Het rijden is een feestje, zowel op de automaat als in de handmatige stand rijdt hij fantastisch. Alles wat er op zit werkt en inmiddels is de kleur veranderd van geel/zwart naar een mat aluminium grijze wrap.

Vele male meer comfort dan welke smart dan ook, dat wist ik nog uit het verleden maar het staat nu weer op mijn netvlies, enkel het in en uit stappen kan voor sommige een minpunt zijn ;-)

Het rijden zo gezegd is top, directe besturing, laag bij de grond, prima wegligging en bochten gedrag, hij doet exact wat je verwacht en wilt. Het gevoel van snelheid is aanwezig en het open rijden is heerlijk. Daar scoort de Roadster wat mij betreft veel meer punten dan de Coupé. Open is de Roadster vele malen mooier, gesloten blijf ik de Coupé de mooiste vinden. En of je het nu een targa of een cabrio vindt is niet zo boeiend, alles kan eraf aan de bovenkant en dat maakt het heerlijk rijden met temperaturen boven de 12/13 graden met een zonnetje! Ik heb bewust geen hardtop, wil gewoon bij elke snelheid kunnen openen en sluiten.

Dan de bak, ja daar is al veel over geschreven, gevloekt en bejubeld, ik kan er mee leven, sterker nog ik hou er wel van en ik vergeef elke smart die hier van is voorzien puur vanwege de geweldige beleving die ik in elke smart ben tegengekomen (fan, ja na 7 smarts mag ik mezelf wel een fan noemen en daardoor vergevingsgezind).

De Roadster geeft je het gevoel dat je echt met een sportwagen onderweg bent, ook al weet ik dondersgoed dat je de cijfers misschien niet hebt (hij is toch wel snel hoor, vergis je niet...) de complete beleving zorgt er voor dat het hele plaatje klopt, gelukkig is dit inmiddels voorbehouden aan een select gezelschap van liefhebbers....

De Roadster is voor mij een project, ik wist dat er nog wat optische punten niet helemaal kloppen, maar het is een smart dus alles is goed zelf te doen, met wat handigheid, een setje torx, het smartforum, fq101, evilution en JHWUS kun je elk klusje klaren.

Ben je op zoek naar de perfecte mini sportwagen die je nooit in de steek laat, comfortabel rijdt, stil is, voorzien is van alle moderne hedendaagse snufjes, veel verbruikt, makkelijk te vinden is, overal in onderhoud te plaatsen is en je kosten voorspelbaar maakt kies je niet voor deze 452's.

Als je apart wilt rijden, lol kunt beleven aan de herrie, lol kunt beleven aan het knutselen, vergevingsgezind bent vwb de bak, je onderhoud kunt onderbrengen bij een specialist die niet om de hoek zit, niet bang bent om op te vallen (positief het is geen patserbak....) en deelneemt om je enthousiasme te delen in het smartforum, maar vooral lol wilt beleven aan het rijden en daarnaast een beetje gek bent kies je voor deze smart! (of niet blijft ie voorbehouden aan de liefhebbers hij is inmiddels al redelijk exclusief...;-))

3,8
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens