AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Skoda Octavia 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business (2017)

Skoda Octavia Combi

UitvoeringOctavia 1.0 TSI 115pk Greentech Style Business
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2017

Wie heeft dezelfde ervaringen

Hallo,
Ik heb een Skoda Octavia met een 1.0 driecilinder benzine motor van Oktober 2017.
Nu heb ik twee technische vragen.

Er zijn een paar zaken die mij opvallen aan deze auto.
Iedere keer als de auto even stil gestaan heeft, al is het maar een korte tijd en ik start de motor dan maakt die de eerste paar minuten een blikkerig geluid (alsof de uitlaat lek is)
Ik heb dit gecheckt door de uitlaat dicht te houden, maar die is niet lek en toch hoor je dat blikkerige geluid.
Na een of twee minuten houd dit geluid op en klinkt de motor weer normaal.
Ik heb deze vraag uiteraard aan mijn dealer gesteld maar verder dan het antwoord “dan kan geen kwaad, dat doen alle 1.0 liter motoren” kwam ik niet.
Ik heb dus geen duidelijke verklaring gekregen waar dit blikkerige vervelende geluid vandaan komt.
Nu is mijn vraag heeft iemand dezelfde ervaring en/of weet iemand waar dit blikkerig klinkende geluid vandaan komt en kan het inderdaad geen kwaad?
Want ik vind het nogal storend dat een nieuwe auto het geluid maakt van een auto waar iets aan mankeert.

Verder valt mij nog iets op aan het turbo.
Als ik opschakel van de 1e naar de 2e en van de 2e naar de 3e versnelling hoor ik de turbo een raar geluid maken wat ik nog nooit bij mijn eerdere auto’s met een turbo heb gehoord.
Het lijkt alsof de turbo nog na giert als het toerental zakt bij het schakelen (het klinkt alsof er een lager niet goed is maar dat lijkt mij sterk voor zo’n jonge auto)
Bij het verder opschakelen hoor ik dit geluid niet meer, waarschijnlijk omdat het toerental niet meer zo hoog komt als bij de lagere versnellingen.
Ook hiervan zegt de dealer “kan geen kwaad dit is normaal voor een 1.0 liter motor”
Ik vind het vervelend dat ik het idee krijg dat er iets niet in orde is aan deze auto.
Dit komt omdat ik het vreemd vind om dit rare turbo geluid te horen (nooit eerder bij mijn eerdere auto’s met turbo gehoord o.a. Seat Toledo)
Heeft iemand dezelfde ervaringen?
Kan iemand mijn ervaringen verklaren?

Over dan rijeigenschappen en het verbruik (1:16) niet lof
Een fijne reisauto met ontzettend veel ruimte.