Skoda Fabia Combi 1.4 TDI Elegance (2004)
Uitvoering | Fabia Combi 1.4 TDI Elegance |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Zeer mooie auto, het interieur is zoals bij alle VW modellen zeer verzorgd en compleet. Ik heb de elegance met dakreling. Wij zijn er net mee teruggekomen uit oostenrijk en hebben er dus behoorlijk wat snelweg km"s mee gereden.
Opvallend:
- weggedrag is zeer aangenaam beneden de 140 km/uur
- boven 140 km krijgt de auto een ietwat zweverig karakter (komt door de vering, banden en stuurbekrachtiging combinatie..?!)
- met 4 volwassen is de auto nog steeds prima qua ruimte, natuurlijk houdt de auto niet over, maar wij zijn zonder klagen 8 uur achtereen in de auto geweest.
- geen skiluik... licht vervelend
- harde stoelen (duits) maar niet vervelend
- maximum snelheid die wij gereden hebben is 190 km/uur en dan heeft de auto nog vermogen over (kortom voldoende pk"s)
- ietwat lawaaiig bij lage toeren (ronken)
- vervelende ruitenwisser welke na het sproeien uit zichzlef na een minuut nog 1 maal heen en weer gaat, hierdoor streepvorming veroorzaakt (in de winter met sneeuw/zout etc).
Geen, ik vond het verbuik redelijk hoog 1 op 16 bij een gemiddelde snelheid van 120 a 140 km per uur (snelweg)
ook haalde ik geen 1 op 18/19 bij gebruik bij 80km per uur (kortere stukken).