Seat Ibiza 1.4 16V 75pk Sport (2003)

Seat Ibiza 1.4 16V 75pk Sport (2003)

UitvoeringIbiza 1.4 16V 75pk Sport
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2003

Ik rij sinds maart dit jaar een Seat Ibiza Sport. De reden waarom ik deze auto koos was simpel. Hij ziet er gewoon stoer uit en hij reed nog lekkerder.

Ook de uitrusting was zeer compleet; Cruisecontrol, boordcomputer, airco, elektrisch verstelbare spiegels, lichtmetalen velgen, regensensor enz.

Ook ging ik er vanuit dat de betrouwbaarheid hoog zou zijn, aangezien hij bij de VW groep hoort, maar dat was helaas toch iets minder als verwacht.

Maar helaas ben ik nu in 3 maanden tijd al 7x bij de dealer geweest met problemen. Eerst was het de linkerborg pen bij mijn dashboard kastje.

Vervolgens was het een regelsensor (de chip waar alles mee wordt gecontroleerd). Op deze chip moest ik maar liefst 2,5 maanden wachten! Ik kreeg namelijk iedere keer foutmeldingen bij het starten.

Nadat dit vervangen was kreeg ik problemen met mijn cruise control en ook mijn linkerborg pen was weer gebroken.

Gelukkig zijn alle problemen tot nu toe verholpen, maar hinderlijk is het wel met een nieuwe auto.

UPDATE 16-5-08:

Inmiddels heb ik de auto een jaar geleden verkocht aan een Seat dealer, omdat ik een leaseauto kon krijgen (eerste maanden een Toyota Aygo en inmiddels een Mini Cooper).

Ik heb de auto 4,5 in bezit gehad en iedere keer als ik een Seat Ibiza zie rijden vind ik het nog steeds een gave auto om te zien.

Problemen in de afgelopen 4,5 jaar heb ik toch wel gehad. Zo werkte de airco niet meer goed, kwam vaak warme lucht uit ipv koude lucht. Bij de dealer kwam men erachter dat een sensor niet goed reageerd, waardoor en klep niet goed opging (bekend ibiza kwaaltje). Kosten reparatie 450 euro. Dit was bijna puur arbeidsloon, het complete dashboard moest eruit om bij deze sensor te komen.

Tevens heb ik een keer een defecte bobine gehad, waardoor ik ben weggesleept.

Ook besloeg de auto in de winter aan de binnenkant. De gevolgen spreken voorzich, een hoop ergenis omdat je aan de binnenkant moet krabben! De dealer heeft hier lang en goed naar gekeken, maar helaas geen oplossing voor gevonden.

Ook heb ik een keer problemen gehad met de ophanging van de auto. Een wiel liep aan, waardoor wederom de ANWB eraan te pas moest komen.

Voor de rest is de auto goed bevallen. Een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De laatste maanden had ik tevens 17 inch velgen geplaatst (het comfort werd hier niet minder om) en heb ik er xenon-verlichting ingebouwd, wat het zicht aanzienelijk verbeterde en zijn de stootstrips in de kleur van de auto gespoten.

7,0

PRIVATE LEASE Seat Ibiza