Saab 9-5 2.2 TiD Linear (2002)
| Uitvoering | 9-5 2.2 TiD Linear |
| Versnellingen | 5, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2010 |
| KM-stand bij aanschaf | 195.000 km |
| KM-stand laatst | 210.000 km |
Soepel en comfortabel
Na mijn vorige Saab 9-3 Coupé 2.0 Turbo-200 pk uit het jaar 2000 nu een rustiger exemplaar, maar een auto die wel vooruit wil en kilometers kan maken bleek na een paar flinke ritten. Ben benieuwd hoe zij zich houdt deze winter in de bergen, het koppel van 280 zal er borg voor staan.
Zitposities makkelijk en precies in te stellen, mede door de plaatsing van het stuur, omhoog/omlaag én naar voren/naar achteren. Geen snelheidsduivel maar een zekerheidsmobiel, dat merk je aan alles. Comfortabel met moderne technieken die bij vele merken nu pas worden toegepast. De diesel nauwelijks hoorbaar en direct reagerend zodat de wagen goed koers houdt, gescheiden instelling van de temperatuur links én rechts, ruime zitplekken achterin, flinke bagagekoffer. Tank superdiesel om de motor schoon te houden, meer kilometers te maken, minder uitstoot te hebben, zuiniger te rijden[1 op 16 gemiddeld, 1 op 19 op de grote weg].
Dus tot nu toe erg tevreden, net als met mijn vorige Saab.
Gekocht bij de Saab-Special in Meppel, waar ik steeds prima geholpen ben.
Over 10.000 km plaats ik weer een review. Deze was kort na aanschaf, maar nuttig.
een onderschatte auto
mijn vorige verslag na een paar duizend kilometer was positief en dat blijft zo, ik ben zelfs enthousiaster geworden na 15.000 km; 'geen centje pijn' ervaren met deze wagen;
hij rijdt steeds beter, mede dank zij de super/ultimate diesel; de acceleratie onderin is krachtig en in de bergen een groot voordeel, maar ook vanaf 120 km/uur trekt hij vlot door naar 160 !
binnenin voorzien van een uitgebreide uitrusting alles zit gewoon op zijn plek met een erg ontspannen zitpositie;
en last not least is de algehele vormgeving opvallend mooi in vergelijking met vele nieuwe modellen van allerlei merken
e.e.a. met dank aan het Saab-bedrijf in Meppel voor de prima service;
dus wij rijden gewoon door en tot over 15.000 km.