Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)

Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)
Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)Saab 9-5 2.3 t Linear (2001)

Uitvoering9-5 2.3 t Linear
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2021
Lezerswaardering: 79%Keuze van de redactie

Zweeds toch beter ?

Na een "zwerftocht" van enige weken, toch maar afscheid genomen van mijn Golf 4 TDI 110 PK.

Dus gelijk maar weer terug naar een stoer, Zweeds werkpaard.
( ik heb dus een VOLVO en SAAB verleden van het type V70 en 9-5 )

AANKOOP :
Een "onbeduidende" jonge man die er de waarde niet van in zag van deze SAAB, was bereid de Golf van mij over te nemen, met bijbetaling uiteraard.

Het is een SAAB 9-5 2.3t (185 PK ) sedan, ik had liever een Estate gehad, maar ik kon geen goede vinden voor mijn budget.

Het een SE uitvoering, met keurig zwart leer, en een onberispelijk interieur verder.

Hier heeft iemand in gereden , die netjes op z'n kostbare bezit is.
Het verhaal gaat dat hier 8 jaar een Poolse heer in gereden heeft, en er goed zuinig op is geweest.
Buitenzijde is netjes, wel met aandachtspunten.

Lichte schade linksvoor , 2 bekende plekken bij de achterste wielkasten, en lak waar ik al veel goed aan heb kunnen doen.

Alle functies werken, van cruise control, tot climate control.
Uiteraard met stoelverwarming, en nog veel meer leuke zaken.
Wel heeft de SAAB een gigantische kilometerstand, nu ruim 435.000 km.

ONDERHOUD - HISTORIE :
Het onderhoud viel maar moeilijk te achterhalen, helaas.

Wel loopt er een link via SAAB Schaap Lemmer, Menges & de Vries , en Bruinsma te Rutten.
Turbo is vervangen, en lagers van de motor, alsmede de
waterpomp.

Voor mij dus de uitdaging om het onderhoud voort te zetten.
Krukaspoelie met carter reiniging heb ik al gehad. ( stilgevallen....)
Dit uiteraard samen met uitgebreide service beurt.
Fix and Go Hardenberg heeft weer een wonder verricht, want ik had de SAAB al bijna opgegeven............

DI cassette en bougies komen eraan.
Want het verbruik is gewoon hoog, rond de 1 ltr op 10-11 km is het best haalbare tot nu toe.

RIJDEN :

Maar rijden doet de SAAB, ( 3 maanden en 4000 km. verder ) heerlijk. 4 x schijven + blokken, zijn zomaar een aantal zaken die binnenkort gefikst gaan worden.
Roostertje in de grille links onderin de bumper naast de mistlamp mist ( ligt al klaar bij Elferink Enter
En.........er zit een klein gaatje in de uitlaat.

Maar de conclusie is ; een heerlijke, comfortabele, en veilige auto.
De SAAB is betrouwbaar, geeft een rijk gevoel, zowel met het rijden, en de ruimte is voldoende.
Dit ondanks dat ik eerst mij volledig focuste op een Estate.

Er best wel wat werk aan de winkel, maar de SAAB bevalt ons tot nu toe prima.
Twee voorbanden zijn vervangen, en de voorruit.

Als er weer aanleiding is, volgt er weer een update,
Als er lezers zijn, die mij tips willen geven, dan graag !

7,5