| Uitvoering | 9-3 S 2.0 Turbo Business Edition |
| Bouwjaar | 2002 |
| Jaar van aanschaf | 2002 |
| KM-stand laatst | 275.000 km |
Veilige caravantrekker
Nieuw gekocht in 2002, incl. trekhaak en elektrisch schuif- en kanteldak, voor 32.500 euro.
T/m 2012 (aanschaf camper) heeft de Saab onze caravan veilig door Europa geleid, het gemiddelde benzineverbruik mét caravan was 1 op 10. Daarna was het verbruik gemiddeld 1 op 13,5. Huidige km-stand is 275.000.
Lichte roestvorming bij het linker spatbord, voor het overige nog best keurig in de lak.
Ideale reisauto, wel wat gehorig bij snelheden boven de 100 km/uur. Grote kofferbak, we hebben hem vaak gebruikt om grote spullen in te vervoeren, of tuinafval naar de stort te brengen. Wij rijden veelal langere afstanden met onze Saab, houden ons aan de aangegeven snelheid, vandaar het gunstige benzine verbruik. Dit jaar is er voor de tweede keer een nieuwe accu in gezet, dat zal wel de laatste zijn.
De problemen die we in de bijna 25 jaar ondervonden hebben zijn:
- Na 3 jaar begaf de turbo het, onder een soort coulance is er een gereviseerde gemonteerd, die werkt nog altijd prima.
- Zoals al gezegd, de 3e accu zit er in.
- Na +/- 10 jaar is de SID console op het dashboard vervangen, nodig omdat er niets meer leesbaar was.
- Na 8 jaar benzinelekkage onder de achterbank, had gevaarlijk kunnen worden, na wegslepen door de ANWB gerepareerd (defecte Saab borgplaat)
- Na 8 jaar is de brandstofpomp vervangen.
- Na 11 jaar is de stuurbekrachtiging slang vervangen
- Na 11 jaar is de airco pomp vervangen.
Het kan niet anders, maar deze Saab zal ooit een keer aan z'n eind komen, voorlopig rijdt hij nog erg goed, en voelen we er ons veilig in. Dat neemt niet weg dat ik al een aantal jaren op Autoweek geabonneerd ben om al het nieuws op autogebied te volgen. Momenteel denk ik aan de Lynk&Co 08 Business Edition, tenminste als die een PHEV uitvoering heeft. Mocht die auto het ook 25 jaar uithouden, dan ben ik de 100 gepasseerd, daarom is 15 jaar ook OK.