Rover 827 Coupé (1995)
Uitvoering | 827 Coupé |
Bouwjaar | 1995 |
Jaar van aanschaf | 1998 |
PLUS: Rijgedrag, betrouwbaarheid, stijlvol, sfeer in het interieur. Maar absoluut ontovertroffen is het zitcomfort van deze zeldzame coupé. Kortweg fenomenaal. Ooit in een kamikaze-actie Valencia - NL in 22u; m’n rug was zo fris als een hoentje (de rest van mijn lijf niet meer overigens;)
MIN: Bak-overbrenging had beter gekund (niet irritant maar wel jammer), ABS-sensoren erg gevoelig (Bosh n.b.),
Overall:
Ik kocht hem 3 jaar oud met bijna 70 op de teller en heb (tegen dealeradvies in)direct LPG in laten bouwen. De 2.7 uit de Honda Legend heeft altijd fantastisch zijn werk gedaan. Heerlijk blok; gigabetrouwbaar en altijd power. De bakoverbrenging had iets subtieler gekund, maar hij ging dan ook pas kapot toen ik hem verkocht, dat maakt veel goed;)
Eigenlijk is het enige dat ik er echt aan heb gehad de aircopomp geweest (garantie). Af en toe een electrische storing, met name de ABS-sensoren (van Bosch n.b.) waren gevoelig, maar voor de rest prima. Nooit last gehad van roestvorming; of slechte kwaliteit laklaag.
Uiteindelijk dik 2 ton gereden met de auto, waarvan 170 in de eerste vier jaar. Daarna heeft de auto slechts af en toe gereden en ging hij technisch achteruit.
Rij sinds een paar jaar Mercedes, maar geen enkele Benz (of welke andere auto dan ook) kan mij het gevoel geven van de 800 coupé, al heb ik wel nog steeds de hots voor z’n kleine broertje, de 220 Tomcat (turbo coupe).
In totaal 6x ABS sensoren vervangen dus.
Af en toe (minor) elektrische storingen, 1x aircopomp kapot (garantie).